Xiaomi 15 Ultra: Rivalul de temut pentru Galaxy S25 Ultra și iPhone 16 Pro Max. Ce-l face să iasă în evidență?

07.08.2024
Xiaomi 15 Ultra: Rivalul de temut pentru Galaxy S25 Ultra și iPhone 16 Pro Max. Ce-l face să iasă în evidență?
Sursa foto: Tech Advisor

Xiaomi 15 Ultra va fi lansat cel mai probabil la anul, având în vedere că predecesorul a debutat în februarie 2024. Deși compania nu a oferit încă informații oficiale despre acest model, Ice Universe sugerează că smartphone-ul va fi echipat cu o cameră principală telefoto de 200 MP.

Zvonacul de pe X și Weibo a anunțat recent că respectiva cameră va fi una periscopică și va avea un zoom optic de 4.x. Modelul de anul trecut, 14 Ultra, are o cameră telefoto de 50 MP și una periscop telefoto de 50 MP, oferind zoom optic de 3.2x și 5x.

Cameră impresionantă

În total, tipster-ul Ice Universe menționează pe rețeaua de micro-blogging Weibo că dispozitivul va fi echipat cu patru camere, dintre care una va avea o rezoluție maximă de 200 MP. Dispozitivul ar fi echipat și cu un al doilea obiectiv de zoom, parte a configurației quad-camera.

Având în vedere că Samsung este singurul producător de camere din industria smartphone-urilor care produce senzori cu un număr atât de mare de megapixeli, este foarte probabil ca această unitate să provină de la ei.

Tot pe rețeaua socială X, Digital Chat Station sugerează că un alt brand testează o cameră primară optică personalizată de 35 mm și un senzor de 200 MP HP9. Noul telefon al celor de la Xiaomi ar putea să le includă pe ambele.

Ecran și baterie

Smartphone-ul va avea un ecran OLED cu două straturi și rezoluție 2K, plus un senzor de amprentă ultrasonic pe ecran. Se pare că bateria va fi de 6,200 mAh, ideală pentru jocuri, streaming sau diverse sarcini cotidiene.

Performanță și inovații tehnologice

Modelele 15 și 15 Pro, care vor debuta în China în octombrie, vor fi primele telefoane echipate cu Snapdragon 8 Gen 4. Este foarte poibil ca Xiaomi 15 Ultra să aibă același cipset. In plus, va rula HyperOS 2.0 bazat pe Android 15.

Cu cipsetul său Snapdragon 8 Gen 4, dar în special cu noua cameră telefoto de 200 MP, Xiaomi 15 Ultra se anunță un telefon de-a dreptul impresionant.

Sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult