Xiaomi intră în cursa telefoanelor triplu pliabile cu un dispozitiv similar cu HUAWEI Mate XT

18.09.2024
Xiaomi intră în cursa telefoanelor triplu pliabile cu un dispozitiv similar cu HUAWEI Mate XT
Sursa foto: Xiaomi Mix Fold 4

Xiaomi a depus recent un brevet la Administrația Națională pentru Proprietate Intelectuală din China, dezvăluind planurile sale pentru propriul telefon triplu pliabil.

Documentul, emis inițial acum doi ani și făcut public în septembrie 2023, prezintă un design care amintește de HUAWEI Mate XT.

Brevetul dezvăluie un design inovator

Conceptul celor de la Xiaomi se bazează pe o singură suprafață de afișare care se poate plia în trei secțiuni. Astfel, utilizatori pot alege între un ecran complet sau o versiune compactă care expune doar o treime din suprafața totală.

Această abordare va rezolva multe dintre problemele întâmpinate de design-urile anterioare, care fie erau prea complexe pentru a fi viabile, fie necesitau mecanisme de pliere în ambele direcții.

Modulul camerei: Provocări tehnice

Un aspect interesant al brevetului este modulul camerei, care pare să fie mai compact decât al rivalilor de la Huawei.

Totuși, experții din industrie vorbesc despre constrângerile tehnice ale dispozitivelor pliabile în trei.

Grosimea redusă a fiecărui segment impune, de obicei, un modul de cameră mai proeminent, cu trei deschideri pentru lentile aranjate orizontal și un flash LED, situat lângă ultima lentilă.

Concurența se intensifică

Zvonurile sugerează că acest dispozitiv revoluționar ar putea face parte din seria Xiaomi Mix.

Compania nu este singura ce explorează acest nou teritoriu. Samsung a prezentat conceptul Flex G, un telefon care se pliază de două ori în formă de „G”, încă din 2022.

Oppo și Tecno i-au urmat exemplul, prezentând propriile concepte anul trecut.

Brevetul Xiaomi sugerează că designul telefonului va adopta un format de tip Z-fold, similar cu HUAWEI Mate XT, dar cu unele îmbunătățiri.

Zvonuri despre un prototip

Compania încă nu a confirmat dacă acest design va fi folosit pentru produsul final, însă toate indiciile sugerează că vom vedea un prototip în curând.

Acest telefon triplu pliabil ar putea face parte din seria Xiaomi Mix, dar nu este clar încă dacă va fi un nou model Mix Fold sau o serie complet separată.

Se zvonește că Xiaomi va dezvălui un prototip al acestui nou dispozitiv în cadrul MWC 2025, un eveniment unde se așteaptă lansări importante din partea mai multor producători.

Sursa: HardwareZone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult