Redmi, divizia de buget de la Xiaomi, a lansat un nou model mid-range sub forma lui Redmi 9S, echipat cu multe dintre caracteristicile pe care utilizatorii şi le doresc de la un dispozitiv de acest gen. Acesta are o construcţie foarte apropiată de cea a dispozitivelor premium, un design modernizat şi hardware puternic pentru gama sa de preţ. Alături de Redmi 9S, Xiaomi a venit şi cu un nou proiector cu Android TV şi un nou model de aspirator fără fir.
Modelul Redmi 9S de la Xiaomi doreşte să atace segmentul mid-range, dominat până în prezent de Huawei cu modelele din gama Lite şi variantele P Smart. Acum că Huawei nu mai are servicii Google, Xiaomi crede că se poate impune ca lider pe această piaţă cu un dispozitiv cu specificaţii bune, construcţie de calitate şi avantajul unui software cu suport Google.
Noul Redmi 9S beneficiază de un ecran numit Tiny DotDisplay, un panou de 6,67” în diagonală cu rezoluţie Full HD+ (2.400 x 1.080 pixeli pe format 20:9). Acesta pare să fie un panou IPS, nu OLED, iar numele este datorat perforării centrale pentru camera frontală. Design-ul aminteşte de noile display-uri Infinity-O de la Samsung, care se regăsesc pe modelele Galaxy S10, Note10 şi S20. Ecranul beneficiază de o luminozitate de 450 nits şi este compatibil cu standardul HDR10, ceva ce telefoanele ieftine nu prea oferă.
Construcţia este realizată din sticlă şi metal, fără plastic sau alte materiale, iar Xiaomi spune că Redmi 9S rezistă la stropi de apă sau scurgeri accidentale de lichid. Totuşi, acesta nu este un telefon rezistent la scufundări, nefiind certificat cu un rating IPXX. Probabil că Xiaomi se bazează pe lipiciul care ţine cele două panouri Gorilla Glass 5 lipite de rama metalică de la mijloc pentru rezistenţa la apă.
Şi că tot a venit vorba despre rama metalică, aici se regăsesc butoanele fizice, cel pentru Power fiind echipat şi cu un senzor de amprentă lateral integrat. Telefonul are un jack pentru căşti şi un port de încărcare de tip USB Type-C, cât şi un port infraroşu pentru controlul de la distanţă al electrocasnicelor.
La capitolul hardware, Xiaomi Redmi 9S integrează un chipset Snapdragon 720G octa-core pe 8nm cu frecvenţe de până la 2,3 GHz şi este livrat în configuraţii 4 + 64 GB şi 6 + 128 GB. Spaţiul de stocare poate fi extins cu încă 512 GB prin carduri microSD. La interior există şi un acumulator generos, cu capacitate de 5.020 mAh, care promite 2 zile de autonomie. Acesta poate fi încărcat rapid la 18 W, iar Xiaomi spune că adaptorul din pachet oferă putere de până la 22,5 W. Nu este clar de ce adaptorul este mai puternic, însă probabil că este unul standard pe care îl livrează şi cu alte modele mai puternice.
La capitolul cameră foto, Xiaomi a ales să integreze un modul cu patru senzori şi patru lentile. Este vorba despre o cameră principală de 48 megapixeli f/1.79 care foloseşte tehnologia Super Pixel pentru a realiza fotografii la 12 megapixeli mai detaliate, o cameră ultra-wide de 8 megapixeli f/2.2, o cameră de 5 megapixeli macro şi un senzor de adâncime de 2 megapixeli pentru fotografii portret. Camera „Dot” de pe partea din faţă are rezoluţie de 16 megapixeli.
Telefonul se lansează pe data de 7 aprilie şi va fi disponibil încă din prima zi la un preţ promoţional, întrucât data lansării coincide cu aniversarea de 10 ani de la înfiinţarea companiei Xiaomi. Astfel, în locul preţurilor de 249 dolari, respectiv 279 dolari pentru variantele 4 + 64 GB şi 6 + 128 GB, Xiaomi va cere pe Redmi 9S doar 199 dolari pentru varianta de bază şi 239 dolari pentru cea superioară. Telefonul va putea fi comandat internaţional de pe AliExpress.
Compania a vorbit şi despre o ediţie limitată pentru evenimentul Mi Fans Festival, promiţând doar 2020 de bucăţi din acest model disponibile doar pentru fanii care merg la eveniment. Nu este clar dacă acest eveniment va avea într-adevăr loc, sau dacă va fi vorba despre un eveniment strict online.
Pe lângă Redmi 9S, Xiaomi a prezentat şi un nou proiector pentru cei care preferă să vadă filmele pe perete. Acesta se numeşte Mi Smart Compact Projector şi vine cu rezoluţie 1080p şi lampă care poate produce 500 lumeni.
Diagonala proiectată este între 60 şi 120”, iar la nivel software, dispozitivul este echipat cu Android TV 9, cu suport pentru Google Assistant. Proiectorul funcţionează şi ca boxă Bluetooth pentru momentele în care nu este folosit pe post de display.
Nu este clar dacă acest model se va găsi foarte curând şi în Europa, însă preţul după conversie ar fi undeva în jurul a 375 euro.
Ultimul produs pe care compania l-a prezentat a fost noul aspirator Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C, cu putere de 120 AW şi filtru cu cinci paşi. Acesta pare să fie foarte similar cu modelul deja existent, fiind echipat tot cu 4 capete de curăţare şi acumulator care asigură 60 de minute de autonomie.
Xiaomi Mi Handheld Vacuum Cleaner 1C se lansează în Europa la preţul de 199 euro.