Xiaomi Poco F6 a fost prezentat oficial. Noul telefon se lansează cu procesoare demne de un flagship

23.05.2024
Xiaomi Poco F6 a fost prezentat oficial. Noul telefon se lansează cu procesoare demne de un flagship

Xiaomi a prezentat noua gamă de modele Poco F6. Duoul de telefoane aduce îmbunătățiri comparativ cu predecesorii din seria F5.

Seria de telefoane Xiaomi Poco a devenit rapid una îndrăgită de cei ce caută un raport preț-performanță bun, iar acest lucru este ușor de înțeles. Telefoanele din această serie au livrat întotdeauna peste așteptări și, în ciuda unor inconveniente, au câștigat o bază solidă de fani.

Acum, producătorul chinez a dezvăluit noua serie de smartphone-uri mid-range, care include două modele: Poco F6 și Poco F6 Pro. Potrivit GSMArena, noul Xiaomi Poco F6 este echipat cu un procesor de top, anume Snapdragon 8s Gen 3. Noul chipset este construit pe o arhitectură TSMC de 4 nm și dispune de cele mai recente tehnologii Cortex-X4 și Adreno 725 pentru o performanță mai bună în comparație cu procesorul de Gen 7 de pe vechiul Poco F5.

Configurația de bază oferă în continuare 256 GB spațiu de stocare și 8 GB RAM. Există și o versiune mai scumpă, care este echipată cu 512 GB de stocare și 12 GB RAM. În Germania, prețurile pentru cele două versiuni ale lui Poco F6 sunt 450, respectiv 500 de euro.

Pe lângă procesorul de nouă generație, Poco F6 este echipat cu un ecran cu rezoluție 1.5K de 6,67 inch și refresh rate de 120Hz. Întregul sistem este alimentat de o baterie de 5.000 mAh ce se poate încărca cu până la 90W.

Poco F6 Pro se adresează clienților cu pretenții mai înalte

Noul Poco F6 Pro este un model mai premium și are câteva avantaje cheie față de fratele său mai mic. Spre exemplu, versiunea Pro folosește chipsetul Snapdragon 8 Gen 2. Chiar dacă este o generație mai veche decât 8s, beneficiază de un GPU mai bun și frecvențe mai mari, ceea ce îl fac să fie un procesor competitiv chiar și în 2024.

Poco F6 Pro este disponibil în trei configurații. Prima dintre ele folosește 256 GB de stocare și 12 GB RAM. Versiunea intermediară plusează cu 512 GB de stocare, iar varianta de top, care va fi rezervată pentru anumite piețe, va oferi 1 TB stocare și 16 GB RAM.

Un alt upgrade față de F6 standard este ecranul de 6,67 1440p+, cu o luminozitate maximă mai mare de 4.000 nits. La fel ca în cazul versiunii standard, avem de-a face cu un panou cu tehnologie OLED.

Poco F6 Pro are o baterie de 5.000 mAh cu încărcare rapidă de 120 W. Acumulatorul se poate încărca complet în doar 19 minute, dar încărcarea wireless a dispărut din pachet. În Germania, Poco F6 Pro are un preț de pornire de 500 de euro, pentru versiunea de bază. Varianta cu 512 GB de stocare costă 550 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult