Cu rezoluţie de 8MP, sistem autofocus şi un blitz LED fără pretenţii, camera foto oferă poze bine detaliate şi fără zgomot digital excesiv. Paleta de culori este echilibrată şi destul de fidelă realităţii, însă modul de utilizarea implicit, fără HDR, este deficitar în captarea detaliilor prezente în poţiunile umbrite sau puternic iluminate. Astfel, pozele pot prezenta porţiuni ˝arse˝, cu prea mult alb şi fără detaliu, alternând cu zone umbrite mai întunecoase decât apar în realitate. Per total, YotaPhone 2 este un înlocuitor onorabil pentru camerele foto de buzunar, calitatea imaginii fiind în general suficientă pentru utilizatori obişnuiţi.
Funcţia de filmare dă rezultate bune, spre foarte bune. Algoritmul de compresie folosit oferă o bună conservare a detaliilor şi nu introduce artefacte vizuale evidente, singurul aspect care trădează filmarea cu telefonul mobil fiind absenţa sistemului de stabilizare, dând imaginii un aspect uşor tremurat.
Bateria cu o capacitate de 2500 mAh a oferit o autonomie de circa două zile, obţinută într-un regim mediu de utilizare care a implicat activarea conexiunilor Wi-Fi şi 3G, respectiv utilizarea suportului push (email, contacte, agendă, calendar, Facebook, Messenger, Twitter, Skype).
Luminozitatea ecranului principal a fost controlată în modul Auto, iar ecranul secundar E-ink a fost folosit pentru inspectarea notificărilor şi citirea mesajelor text atunci când a fost nevoie.
Lansat în luna decembrie 2013, YotaPhone 2 poate fi găsit în magazinele din ţara noastă la preţul de aproximativ 3000 Lei în pachet retail.
Interesant, ca şi concept, YotaPhone 2 ar putea fi un bun accesoriu pentru lectura cărţilor în format electronic şi companion de nădejde pentru utilizatori care preferă să comunice prin mesaje text. Prezenţa unui al doilea ecran pe care sunt afişate permanent informaţii utile şi mesajele de notificare emise de aplicaţii este un avantaj şi pentru utilizatori obişnuiţi, scutind din timpul pierdut activând şi deblocând ecranul principal, cu beneficii directe asupra autonomiei bateriei.
Cu set decent de specificaţii, performanţe bune şi dotări unice printre telefoanele cu Android, YotaPhone 2 este însă dezavantajat de preţul său piperat şi designul exterior sobru, simplu şi funcţional, dar fără detalii care să atragă priviri de invidie.
Ecran OLED şi ecran E-ink secundar pentru notificări şi lectura cărţilor în forma electronic
32GB memorie internă
Autonomie bună
Aplicarea comenzilor touch pe ecranul E-ink este greoaie
Fără slot microSD
Preţ piperat