Ecran, performanţă şi autonomie
Modelul Zenfone 3 testat, cu display cu diagonală de 5,2”, nu va impresiona prin rezoluţie. Acesta afişează 1920 x 1080 pixeli, însă calitatea panoului IPS va fi satisfăcătoare pentru majoritatea utilizatorilor. Culorile sunt foarte plăcute chiar şi în modul implicit, însă acestea pot fi calibrate manual folosind aplicaţia proprietară Splendid, care este preinstalată pe telefon. Ecranul de pe Zenfone 3 poate produce un negru foarte adânc şi este destul de luminos pentru a putea fi folosit fără probleme afară în soare puternic.
Performanţă
În ciuda faptului că nu avem de a face cu un smartphone bazat pe un chipset high-end, Zenfone 3 a reuşit să ne impresioneze cu viteza sa în utilizare. Performanţa la nivel de sistem de operare este exemplară, în timp ce schimbul între aplicaţii se face aproape instant. Memoria RAM de 4 GB asigură rularea multor aplicaţii în fundal, în timp ce procesorul octa-core de la Qualcomm este de ajuns pentru majoritatea utilizatorilor.
Nu în ultimul rând, procesorul grafic şi-a demonstrat performanţa, dar şi limitările în testele de performanţă, fiind de ajuns pentru majoritatea jocurilor şi aplicaţiilor 3D de pe Play Store. Problemele în teste au apărut în aplicaţii care foloseau rezoluţii mai mari decât 1080p, care dau bătăi de cap chiar şi procesoarelor high-end din ultima generaţie.
Autonomie
Originalul Zenfone 2 a reuşit să impresioneze la momentul lansării cu autonomie de două zile. Desigur, telefonul era mult mai mare şi mai gros decât noile Zenfone 3 şi totodată mai greu. Autonomia lui Zenfone 3 scade undeva pe la 30 de ore la o singură încărcare, în utilizare normală cu internet 4G activ permanent. Aceasta este performanţa standard, oferită de mai toate smartphone-urile de top de pe piaţă.
Părţi pozitive
Construit din materiale de calitate
Design plăcut
Senzor de amprentă excelent
Nivel de performanţă ridicat
Părţi negative
ASUS încă nu a renunţat la bloatware
Camera foto iese mult în relief
Software-ul pentru captură ar putea fi îmbunătăţit