Ecranul lui ZenFone Max Pro M1 este realizat folosind un panou IPS, însă nici acesta nu este printre cele mai bune de pe piaţă. Cu o diagonală de 6” şi rezoluţie Full HD+ pe format 18:9, acesta nu are probleme în afişarea unor imagini de calitate atunci când este privit din faţă, însă privit din lateral acesta pierde din intensitatea iluminării.
De altfel, nici luminozitatea nu este tocmai la un nivel foarte înalt, nivelul maxim fiind echivalent cu două treimi din ceea ce găsim pe un smartphone mai scump. Acesta poate fi folosit chiar şi în soare puternic, însă nu la fel de confortabil precum în cazul telefoanelor „premium”.
De fapt aceasta este experienţa la toate capitolele cu acest model. Vine cu absolut tot ce ai nevoie, însă niciuna dintre capabilităţile sale nu este la un nivel „de top”.
Când vine vorba despre performanţă, în 2018 ne-am obişnuit ca telefoanele să nu mai aibă probleme la acest capitol. Adevărul este că chipset-ul Snapdragon 636 este complet echipat pentru a rula cam orice fel de aplicaţie, inclusiv jocuri 3D, diferenţele majore între acesta şi un model superior fiind procesarea foto, timpul de randare al unui clip video şi probabil că necesitatea de a scădea din detalii în anumite jocuri mai complexe (precum PUBG sau Fortnite).
Pe perioada testării telefonul s-a comportat foarte bine, aplicaţiile fiind pornite foarte repede, iar schimbul între ele fiind aproape instant. Desigur, un telefon cu Snapdragon 845 ar putea face lucrurile acestea şi mai repede, însă deja vorbim despre diferenţe de o secundă sau mai puţin, ceva ce pentru mulţi utilizatori nu este tocmai relevant.
Un singur lucru a ieşit în evidenţă în mod negativ la capitolul performanţă: viteza de transfer pe WiFi. Telefonul beneficiază de un modul wireless 802.11n, compatibil doar cu reţele de 2,4 GHz. Acest lucru înseamnă că reţelele wireless de 5 GHz nu apar în listă, limitând astfel vitezele de download la maximum posibil 2,4 GHz.
În ultima perioadă încercăm să ne îndepărtăm de prea multe teste de performanţă sintetice, aşa că am ales doar aplicaţiile foarte populare pentru testare precum AnTuTu, GeekBench PC Mark şi 3D Mark Slighshot pe API-ul Vulkan.
Autonomia ar putea fi capitolul la care ZenFone Max Pro M1 este cel mai bun. Nu obligatoriu de pe piaţă, însă cu siguranţă în categoria sa de preţ cu specificaţii hardware asemănătoare. ASUS promite pentru ZenFone Max Pro M1 două zile de autonomie, performanţă pe care o poate atinge cu uşurinţă la o utilizare medie de cu 6-7 ore de „screen time”.
Cei care folosesc datele mai puţin, sau nu au foarte multe conturi de social media care să primească toată ziua notificări vor reuşi cu siguranţă să stoarcă mai multă performanţă din acumulatorul de 5.000 mAh al lui ZenFone Max Pro M1. Dacă adăugăm şi faptul că telefonul oferă încărcare rapidă care aduce telefonul de la 0 la 100% în puţin peste două ore, avem de a face cu un produs cu adevărat atractiv când vine vorba despre autonomie.
Raport bun între performanţă şi preţ
Android aproape „curat”
Dual SIM + card microSD
Autonomie de două zile
Mufă micro-USB pentru încărcare
Camera foto este utilizabilă doar ziua
Nu are modul Wi-Fi compatibil cu reţele de 5 GHz