Zenfone Max ZC550KL, smartphone-ul cu autonomie de o săptămână (Review)

15.02.2016
Zenfone Max ZC550KL, smartphone-ul cu autonomie de o săptămână (Review)
Experienţa în utilizare

Hardware

Zenfone Max ZC550KL este motorizat de un chipset Snapdragon 410 produs de Qualcomm, echipat cu 4 nuclee de procesare la 1.2 GHz şi GPU din seria Adreno 306. Configuraţia este completată cu 2GB memorie RAM şi 16GB memorie internă, extensibilă cu până la 64 GB prin ataşarea unui card microSD. Camera foto poate filma la rezoluţie 1080p şi obţine poze la rezoluţie 13MP, iar pentru instantanee pe timp de noapte avem la dispoziţie un bliţz LED dual-tone. Camera frontală poate obţine poze la rezoluţia de 5MP.

Zenfone Max ZC550KL

Teste sintetice şi experienţa în utilizare

Motorizat de un chipset entry-level, Zenfone Max ZC550KL obţine rezultate mai degrabă mediocre în testele de performanţă, avantajând mai mult partea de CPU decât partea de accelerare grafică. Astfel, performanţele demonstrate în testele de accelerare 3D nu sunt tocmai stelare, nucleul Adreno 306 fiind potrvit pentru jocuri de Android mai puţin sofisticate. În schimb, folosirea interfeţei Zen UI nu pune probleme, iar experienţa avută cu aplicaţii uzuale de Android este satisfăcătoare.

Ecranul

Foarte bine iluminat, ecranul de 5.5˝ foloseşte tehnologie IPS, oferind un colorit foarte plăcut şi contrast excelent. Rezoluţia 720×1280 poate părea mică pentru un smartphone cu ecran mare, dar în practică acest aspect trece uşor neobservat, claritatea imaginii neavând prea mult de suferit. Din păcate scutul din sticlă a primit un tratament oleofobic mai puţin costisitor, urmele de amprente fiind uşor sesizabile chiar fără surse puternice de lumină ambiantă. Luminozitatea controlată de senzorul ambiental este reglată la un nivel confortabil în majoritatea situaţiilor şi poate urca suficient cât să nu fim incomodaţi la folosirea în spaţii deschise, sau de urmele de transpiraţie rămase pe ecran. Din păcate luminozitatea minimă nu coboară suficient de mult, folosirea telefonului în condiţii de întuneric total fiind uşor obositoare din acest motiv. Probabil, corectarea acestui aspect cu un eventual update software ar putea ajuta la o şi mai buna gestionare a consumului bateriei.

Interfaţa touch este precisă şi raidă. Compunerea mesajelor nu pune probleme, tastatura răspunzând bine la comenzi şi fără prea multe erori de interpretare. Din păcate butoanele capacitive neiluminate sunt problematice la folosirea pe întuneric, mai ales în prioada iniţială de acomodare.

Apeluri telefonice, conectarea la reţea

Echipat cu două slot-uri pentru cartelă SIM, Zenfone Max ZC550KL poate fi conectat simultan la două reţele de telefonie (prima 2G/3G/4G şi a doua în modul 2G/3G). Telefon din categoria dual-SIM dual stand-by, ZC550KL poate primi apeluri din oricare reţea, însă odată ce un apel a fost preluat cartela rămasă nefolosită este deconectată, utilizatorul neputând fi contactat din cealaltă reţea decât după încheierea convorbirii aflată în desfăşurare.

Stabilitatea conexiunii la reţea nu pune probleme, iar apelurile se aud clar şi puternic prin cască. Similar, sensibilitatea microfonului nu pune probleme la folosirea în spaţii deschise, cu mult zgomot ambiant.

Conectat la internet folosind reţeaua WiFi, Zenfone Max ZC550KL impresionează prin stabilitatea semnalului, însă cel puţin pentru conexiunile WiFi N vitezele de transfer sunt modeste, atingând cu greu viteza de 20Mbps, sau mai puţin în zonele aglomerate.

 

Părţi pozitive

Autonomia bateriei
Construcţie solidă
Ecran de bună calitate
Interfaţa ZenUI
Funcţia de alimentator extern pentru alte dispozitive

Părţi negative

Chipset cu performanţe modeste
Prea multe aplicaţii preinstalate (Bloatware)
Camera foto sub aşteptări

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult