Zvon: iPhone 18 ar putea veni în variante cu până la 2 TB de memorie internă

26.07.2024
Zvon: iPhone 18 ar putea veni în variante cu până la 2 TB de memorie internă

Apple pare că are planuri mari pentru gama sa de telefoane. Cu iPhone 16 pe drum, rapoartele deja vorbesc despre iPhone 18, care ar putea oferi până la 2 TB de stocare internă.

iPhone 16 va fi dezvăluit în curând și se pare că doar circa șase săptămâni ne mai despart de dezvăluirea oficială a noii generații de telefoane de la Apple.

Nici nu a fost lansată noua generație că deja au început să circule zvonuri despre iPhone 17 și iPhone 17 Slim, care ar urma să aibă cel mai mare preț de pornire dintre toate telefoanele pe care Apple le-a lansat vreodată. Se pare că acest telefon ar urma să coste cel puțin 1.299 de dolari, cu 100 de dolari mai mult decât prețul așteptat pentru iPhone 17 Pro Max.

Un nou raport ne face să ne îndreptăm atenția și mai departe, către 2026. Potrivit Phone Arena, noua tehnologie pe care se presupune că Apple o va folosi pentru iPhone 18 va permite companiei să vândă modele din seria iPhone 18 Pro cu până la 2 TB de stocare. Această tehnologie se numește stocare flash universală cu quad-level-cell (QLC).

Apple 18 ar putea oferi până la 2 TB de stocare internă

În prezent, iPhone-urile folosesc un cip de stocare cunoscut sub numele de celulă triple-level (TLC), iar tehnologia QLC, cu patru biți pe celulă, este cu 33% mai densă, ceea ce permite cipului să stocheze cantități mai mari fără a necesita ca această componentă să fie fizic mai mare.

În plus, se pare că producătorii chinezi de telefoane ar putea începe să folosească tehnologia QLC chiar de la sfârșitul acestui an. Rapoarte anterioare spuneau că Apple lua în considerare integrarea acestei tehnologii pe iPhone 16, dar se pare că nu o vom vedea până în 2026.

Noile zvonuri spun Apple nu va trece de la TLC Flash Storage la QLC Flash Storage până în 2026. Acesta este anul în care am putea vedea un iPhone 18 Pro de 2TB și iPhone 18 Pro Max de 2TB datorită schimbării tipului de memorie flash.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre cele ... citește mai mult