Zvon: Xiaomi pregătește lansarea primului smartphone lipsit de orice fel de buton

27.08.2024
Zvon: Xiaomi pregătește lansarea primului smartphone lipsit de orice fel de buton
Foto: Smartprix

Se pare că telefoanele triplu-pliabile nu sunt singurul domeniu în care producătorul Xiaomi își propune sa inoveze domeniul smartphone-urilor. Conform anumitor zvonuri, Xiaomi ar lucra la un smartphone care nu ar fi echipat cu niciun fel de buton, lansarea acestui dispozitiv fiind programată pentru prima jumătate a anului viitor. Acest smartphone ar purta numele de cod „Zhuque”, iar caracteristica sa inovatoare va fi, după cum v-ați dat deja seama, lipsa oricărui fel de buton.

Ce metode de control alternative va alege Xiaomi pentru îndeplinirea funcțiilor uzuale de care sunt responsabile puținele butoane rămase pe smartphone-urile actuale? Nu știm încă, dar ar putea fie anumite gesturi executate pe ecran, atingerea unor porțiuni mai sensibile ale ecranului, margini sensibile la apăsare, diferite mișcări interpretate de senzori, comenzi vocale sau, bineînțeles, o combinație a acestora.

Cu cameră sub display, dar și cel mai puternic procesor Qualcomm

Telefonul fără butoane de la Xiaomi, cu numele de cod „Zhuque”, ar urma să beneficieze de o cameră selfie ascunsă sub ecranul principal, capabilă de rezultate mult mai bune decât dispozitivele curente care au adoptat o astfel de soluție. De altfel, producătorul chinez nu ar urma să facă rabat de performanță în privința acestui dispozitiv, „Zhuque” fiind construit pe baza viitorului cip Snapdragon 8+ Gen 4 de la Qualcomm, același procesor care ar urma să se regăsească și în modelul Xiaomi 15S Pro, un dispozitiv așteptat pe piață undeva în al doilea trimestru al anului calendaristic 2025.

Evident, Snapdragon 8+ Gen 4 ar trebui să fie o versiune îmbunătățită a cipului Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, la rândul său așteptat pe piață în luna octombrie a acestui an. Tot Xiaomi ar urma să fie primul producător care să lanseze telefoane „motorizate” de Snapdragon 8 Gen 4.

Xiaomi pare să fie în plină campanie de lansări ale unor produse noi, producătorul chinez aducând pe piața din România atât noua brățară inteligentă Xaomi Smart Band 9, cât și tablete noi sub brand-ul Redmi.

Sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult