Bucuriile oamenilor sunt diverse, unii oameni se bucură de o carte bună după ce ajung de la muncă, alții merg să facă mișcare în parc sau la sala de fitness, iar alții văd relaxarea într-un serial bun, un film sau o emisiune. Gusturile și preferințele nu se discută, mai ales în materie de relaxare, fiecare se relaxează cum dorește. Însă, cei care într-o zi din săptămână se bucură să ajungă acasă pentru că a apărut episodul nou din serial sau care așteaptă emisiunea de divertisment pe care o urmăresc de când sunt mici, ar trebui să cunoască puțin mai multe despre cel mai bun prieten al lor din sufragerie sau din dormitor. Exact, este vorba despre televizor despre care ai doar cuvinte de laudă. Înalt, subțirel, ba chiar formă atletică, deștept și te ajută să vezi lucrurile altfel, într-un mod bun. Da, el este televizorul și deși este doar un obiect, tu uneori îl vezi ca pe cel mai bun prieten al tău. Poți chair să vorbești cu el dacă are și comandă vocală.Așa că, acest articol nu o să fie un elogiu adus televizoarelor, ci mai mult o să fie un articol în care o să încercăm să îți spunem mai multe despre el. Astfel, dacă ai deja un televizor sau vrei să rupi relația de prietenie cu cel vechi pentru că nu vă mai înțelegeți, acest articol este pentru tine. Fie că vrei să-l cunoști mai bine pe prietenul televizor sau să rupi lanțul de iubire cu cel vechi, iată câteva lucruri generale despre el.
Mulți oameni atunci când își aleg un televizor, vor ca acesta să fie foarte mare, cât de mare se poate. Ei bine, o veste proastă pentru cei care fac asta, iar dacă te numeri și tu printre oamenii care se ghidau exclusiv după diagonală, avem o veste. Diagonala unui televizor nu este atât de importantă pe cât ai crede. De ce? O să îți dăm un exemplu pentru a te ajuta să înțelegi mai bine. Gândește-te la un televizor cu o diagonală mare, tu fericit îl cumperi din magazin, iar după ce îl pornești acasă, observi că imaginea nu este foarte clară. Ei bine, acest lucru se întâmplă pentru că rezoluția televizorului nu este destul de mare.
Dacă ești fericitul posesor al unui living mare, știm că este tentant să te orientezi către un televizor direct proporțional cu mărimea camerei. Înainte de a-ți alege un televizor, asigură-te că atât diagonala sa, cât și rezoluția sunt suficiente.
Am tot amintit de ea mai sus, așa că ar trebui să mai dezvoltăm puțin subiectul. Rezoluția unui televizor reprezintă modul în care pixelii sunt împărțiți pe orizontală și pe verticală. La modă acum sunt televizoarele 4K, iar pentru a înțelege mai bine ce este această rezoluție, îți vom da și în cazul de față un exemplu.
Rezoluția 4K reprezintă 3840 de pixeli pe orizontală și 2160 de pixeli pe verticală. Iar pentru această rezoluție ai nevoie de o diagonală normală. Un televizor de 140 de centimetri și plasat la 3 sau 4 metri de canapea sau de pat o să fie suficient pentru a avea o imagine bună. Dacă nu prea le ai cu televizoarele, îți recomandăm un TV Samsung.
Așa cum tehnologia ne-a obișnuit cu senzaționalul, nici la capitolul televizoare ea nu a stat. Tocmai de aceea avem patru tipuri de tehnologii pe care poți să le găsești în spatele ecranului unui televizor.
Avem tehnolgiile LED, LCD, QLED și OLED. Și acestea se îmaprt în două categorii, în funcție de preț și performanțe. Televizoarele mai ieftine au de obicei tehnologii LCD sau LED. Și în a doua categorie, cea a televizoarelor mai scumpe avem televizoarele OLED și QLED. Diferența dintre cele două categorii? Ei bine, cele mai scumpe redau culori mai fidele și mai profunde.