Ecranul instalat într-o carcasă integral metalică şi surprinzător de grea este protejat în spatele unui scut din sticlă, menit să amplifice contrastul perceput şi să reducă reflexiile cauzate de sursele puternice de lumină. Rezultatul este un televizor în măsură să ofere o experienţă de vizionare apropiată unui studio modern de cinema, din confortul propriului Living. Ecranul este strălucitor şi bine iluminat, iar asta cu un consum de energie aproape neglijabil. Contrastul nativ oferit de ecran este excelent, încât funcţia pentru contrast dinamic nu merită activată decât în cazuri speciale când avem de-a face cu transmisiuni TV la calitate slabă, altfel nu facem decât să compromitem aspectul natural al imaginii. Unghiurile de vizibilitate sunt generoase, iar fidelitatea culorilor nu scade deranjant nici dacă privim televizorul din margine, contrastul rămânând şi el la valori confortabile.
LG 47LB731 – detalii tehnice
Cu referire la abilităţile ecranului pentru redarea scenelor în mişcare, indexul MCI 800 este calculat pe baza mai multor tehnici de procesare aplicate în paralel. Avem pe de o parte utilizarea procesorului de imagine pentru creşterea numărului de cadre pe secundă afişate, tehnică ce presupune compunerea de imagini intermediare care sunt intercalate cu fluxul video original. Un procedeu mai puţin sofisticat, dar cu dezavantajul reducerii luminozităţii percepute, este sincronizarea sursei de lumină LED cu operaţia de împrospătare a ecranului. Cu acest procedeu, denumit Clear Plus în sistemul de meniuri, este posibilă reducerea efectului de blur prin oprirea selectivă a sursei de lumină LED, exact în momentul în care se face actualizarea conţinutului ecranului. În cazul de faţă, LG utilizează ambele procedee, dar ne lasă să alegem nivelul de intensitate şi să-l dezactivăm pe cel care reduce luminozitatea imagini. Dacă fluiditatea imaginii este rezolvată combinând metodele descrise mai sus, sistemul LED Local Dimming asigură redarea convingătoare a scenelor întunecoase din filme, reducând selectiv puterea sursei de lumină LED în funcţie de conţinutul imaginii afişate pe ecran.
Cât despre experienţa la vizionarea de conţinut non-HD pe ecranul de 1.2 metri diagonală, ei bine televizorul include un procesor de imagine cu funcţie de scalare destul de eficientă. Totuşi, rezultate acceptabile sunt obţinute doar dacă şi materialul redat este de bună calitate, altfel defectele de compresie şi lipsa detaliilor devin imediat evidente pe ecranul foarte spaţios. Pentru experienţă optimă la vizionarea de transmisiuni SD (Standard-Definition) este indicat folosim canale TV transmise în sistem digital şi nu analogic, cele dintâi nefiind atât de mult afectate de calitatea semnalului recepţionat.
Sunetul este redat printr-o pereche de difuzoare orientate în faţă, instalate în spatele unui fante ce se întinde pe toată lungimea ecranului, în partea de jos. LG a optat pentru o configuraţie audio 2.1 cu tehnologie Virtual Surround Plus, capabilă să ofere o bună spaţializare a sunetului şi reproducere convingătoare a efectelor speciale din filme. Frecvenţele joase sunt amplificate cu un subwoofer dedicat, montat în spatele ecranului pentru o propagare discretă a undelor sonore. Rezultatul este surprinzător de bun, televizorul redând sunet clar şi efecte audio bine conturate. Totuşi, pentru o experienţă la nivel de cinema, recomand achiziţionarea unui sistem audio 5.1 dedicat, pe care să îl conectaţi la televizor folosind ieşirea optică S/PDIF oferită de televizor.
Design modern şi atrăgător
Calitate excelentă a imaginii
Sistem audio 2.1, cu tehnologie Virtual Surround Plus
Funcţie Smart TV
Funcţia DVR şi Timeshift
Experienţă 3D confortabilă
Telecomanda Magic Motion inclusă in pachetul cu accesorii
Activarea funcţiilor Smart TV imediat după pornirea televizorului necesită timp suplimentar pentru încărcare.
Uneori, interfaţa webOS răspunde greoi la comenzile aplicate din telecomandă