Cumpărarea unui televizor cu ecran curbat poate fi o alegere dificilă, existând numeroase situaţii când un model tradiţional cu ecran plat este pur şi simplu mai bun. Întâmpinând această problemă, LG propune un nou tip de televizor, care devine curbat la o simplă apăsare de buton.
Deşi în condiţii ideale, chiar oferă o experienţă de vizionare superioară, televizoarele cu ecran curbat vin cu multe alte dezavantaje, pe care cumpărătorii mai experimentaţi au învăţat să le evite ocolind cu totul această categorie de produse. Spre exemplu, pentru o experienţă de vizionare ideală, televizorul cu ecran curbat trebuie privit direct din faţă, de la o anumită distanţă care se calculează pe baza diagonalei ecranului, obligatoriu într-o încăpere fără surse puternice de lumină ambiantă, care în caz contrar vor fi amplificate precum o lupă de suprafaţa curbată şi lucioasă a ecranului. Astfel, pentru vizionare împreună cu mai mulţi membrii ai familiei, repartizaţi în diverse locaţii de pe canapea şi fotolii învecinate, televizorul cu ecran plat este pur şi simplu o alegere mai bună.
Bazate pe tehnologia OLED, televizoarele de ultimă generaţie pot fi rulate şi chiar pliate. De ce nu şi curbate folosind un mecanism variabil, care să permită obţinerea unei experienţe de vizionare personalizată?
Demonstrat la ediţia CES 2020, noul televizor LG OLED 4K poate comuta între modul de utilizare plat şi curbat în aproximativ 5 secunde, apăsând un buton pe telecomandă. „Magia” se produce de fapt în spatele ecranului, fixat într-o carcasă flexibilă care, potrivit producătorului, poate comuta între modul curbat şi cel plat de aproximativ 35000 ori fără probleme la partea de fiabilitate.
Fiind vorba despre un dispozitiv prototip, este prea devreme să vorbim despre preţul în magazine. Dar având în vedere faptul că LG comercializează deja televizoare OLED rulabile la preţuri de până la 60000 dolari, probabil că nici modelul OLED având curbură ajustabilă nu va fi unul ieftin.