Samsung prezintă primul TV cu panou Color E-Paper. În ce scopuri va fi utilizat

14.06.2024
Samsung prezintă primul TV cu panou Color E-Paper. În ce scopuri va fi utilizat
Foto: Samsung

Cu ocazia expoziției InfoComm din Las Vegas, Samsung a prezentat un noul model de TV, bazat pe un display Color E-Paper. Momentan, este vorba doar despre un prototip funcțional, care pare însă destul de aproape de punctul în care va fi transformat într-un produs comercial. Avem de-a face cu un afișaj color cu e-ink gândit pentru afișarea de reclame sau anunțuri în spații publice, precum magazine, birouri, mall-uri etc., în interior sau exterior.

Prototipul prezentat are o diagonală a ecranului de 32 de inci, rezoluție QHD (2560 x 1440) și poate afișa până la 60.000 de culori. Are o grosime de numai 17,9mm și o greutate de 2,9kg, fără baterie.

De altfel, grație tehnologiei de display Color E-Paper, acest TV Samsung nu are nevoie de alimentare pentru a afișa o imagine statică. Singurele momente când TV-ul necesită o sursă de alimentare este atunci când conținutul afișat pe ecran este schimbat.

TV-ul poate reda conținut stocat în memoria internă de 8GB, dar și prin conexiuni Bluetooth, Wi-Fi sau USB-C. Sunt incluși doi conectori USB Type-C, unul fiind dedicat alimentării, iar celălalt transferurilor media. Cadrul din jurul TV-ului poate fi înlocuit cu ușurință, fiind compatibil cu suporturile de tip VESA 200×200.

Samsung are în plan și lansarea unei aplicații dedicate pentru acest TV, cu ajutorul căreia se va putea gestiona conținutul afișat pe ecranul acestuia.

Sursa: GSMArena.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cosmin Aionita
Cosmin Aionita
Cosmin Aioniță este unul dintre cei mai experimentați jurnaliști din România în domeniul jocurilor video. Pe lângă Go4Games, de-a lungul anilor și-a adus contribuția la revistele XtremPC, LEVEL și Nivelul 2, a colaborat cu Eurogamer România și a co-prezentat unul dintre cele mai longevive ... citește mai mult