O companie a lansat jeanşii inteligenţi, care dispun de sistem GPS pentru navigaţie

11.01.2017

Compania franceză Spinali Design, cunoscută pentru faptul că produce un model de bikini echipat cu senzori, a lansat acum o linie de jeanşi cu GPS. Essential Jeans vibrează de fiecare dată când utilizatorul trebuie să meargă la stânga sau la dreapta. Dacă apuci în direcţia greşită, „motoraşele” vibrează în acelaşi timp.

Vibraţiile sunt transmise pe părţile laterale ale picioarelor prin intermediul unor senzori montaţi în acele zone. Jeanşii au fost prezentaţi la CES şi dispun de propria aplicaţie pentru smartphone.

Senzorii primesc energie de la o baterie încorporată în jeanşi. Aceasta nu este detaşabilă şi se încarcă prin intermediul unui port micro-USB.

Essential pot fi setaţi şi pentru a vibra atunci când persoana care îi poartă primeşte mesaje, e-mailuri sau apeluri pe smartphone.

Însă cea mai interesantă caracteristică a acestor jeanşi este „Ping”, care oferă posibilitatea de a transmite o vibraţie unei alte persoane care poartă o pereche pentru a-i atrage atenţia. 

Cel mai ieftin model de pantaloni scurţi costă 87 de dolari, iar cea mai scumpă pereche de jeanşi are un preţ de 252 dolari. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult