Turcia a blocat accesul la Instagram: „Aceasta este cenzură, pur și simplu”

02.08.2024
Turcia a blocat accesul la Instagram: „Aceasta este cenzură, pur și simplu”

Turcia a blocat accesul la platforma de social media Instagram, a anunțat vineri autoritatea de reglementare în domeniul informaticii, fără a preciza motivul sau durata interdicției, care a lăsat inaccesibilă și aplicația mobilă a platformei, scrie HotNews.

Măsura vine după ce miercuri un oficial turc din domeniul comunicațiilor, Fahrettin Altun, a criticat platforma pentru că a blocat postări în care utilizatori transmit condoleanțe pentru moartea liderului Hamas, Ismail Haniyeh.

„Aceasta este cenzură, pur și simplu”, a declarat Altun, directorul de comunicare al președinției turce, pe X, adăugând că Instagram nu a invocat nicio încălcare a politicii pentru acțiunea sa.

Reacția Turciei la uciderea lui Ismail Haniyeh

Meta, compania mamă a Instagram, nu a reacționat la interdicția impusă de Ankara sau la acuzațiile lui Altun. Autoritatea turcă pentru tehnologia informației și comunicațiilor (BTK) a anunțat pe 2 august decizia de a bloca accesul la Instagram.

Turcia a condamnat uciderea liderului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, acuzând Israelul că dorește să extindă conflictul din Gaza la nivel regional. Ministerul de Externe al Turciei a criticat guvernul Netanyahu pentru lipsa dorinței de pace.

Haniyeh a fost ucis în Iran într-un atentat cu bombă, al doilea asasinat major atribuit Israelului într-un timp scurt, după ce un lider militar al Hezbollah a fost ucis în Beirut.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News