WinRAR 4.00

09.03.2011
WinRAR 4, unul dintre cele mai populare arhivatoare free, a fost finalizat şi este gata de download.

WinRAR 4, unul dintre cele mai populare arhivatoare free a fost finalizat şi este gata de download. WinRAR 4.00 vine cu mai puţine bug-uri şi performanţe îmbunătăţite la arhivare/dezarhivare.

În funcţie de conţinutul fişierelor arhivate, eficienţa algoritmilor de compresie poate fi şi cu 30% mai bună decât în generaţiile mai vechi ale aplicaţiei.

WinRAR 4 poate crea arhive în format RAR şi ZIP, dar poate extrage conţinutul unui număr mult mai variat de arhive: ACE, ARJ, LZH, TAR, UUE, GZip, BZIP2, CAB, Z şi 7-Zip.

Datele pot fi protejate cu cheie pe bază de parolă, în arhive criptate cu algoritm AES pe 128 biţi. În sprijinul unei gestionări mai uşoare a parolelor utilizate, WinRAR pune la dispoziţie un manager de parole, la rândul său protejat cu o parolă unică de acces.

Arhivele create cu WinRAR pot conţine informaţii redundante suplimentare, menite să asigure recuperarea mai uşoară a informaţiilor în cazul apariţiei coruperilor de date, dar şi un modul de reparare a arhivelor inclus chiar în aplicaţie.

Lista de facilităţi mai cuprinde un modul SFX, care permite extragerea conţinutului arhivelor chiar şi de pe calculatoare pe care nu este instalat WinRAR, respectiv opţiuni pentru crearea de arhive multi-volum.

WinRAR oferă suport multithreading pentru obţinerea de performanţe optime cu procesoarele multi-core din PC-urile moderne şi este oferit în versiuni adaptate deopotrivă pentru sistemele de operare Windows pe 32 şi 64 biţi.

După download, WinRAR poate fi utilizat în regim free timp de 40 zile, după care suntem întâmpinaţi cu un mesaj de informare în care suntem îndrumaţi să cumpărăm aplicaţia, dar fără a afecta în vreun fel funcţionalitatea oferită.

Tags: