Roboţii inteligenţi sunt „persoane electronice” şi ar trebui să aibă drepturi şi obligaţii, potrivit unui parlamentar european

Roboţii inteligenţi sunt „persoane electronice” şi ar trebui să aibă drepturi şi obligaţii, potrivit unui parlamentar european

Roboţii sofisticaţi, cu un înalt grad de autonomie, ar trebui să aibă un statut legal, să fie „persoane electronice” cu drepturi şi obligaţii, dacă fac bine sau provoacă infracţiuni.

Raportul #robotics adoptat de Parlamentul European include o dezbatere privind impunerea de taxe şi impozite pentru acest tip de roboţi.

Raportul vine din partea parlamentarului de Luxemburg Mady Delvaux şi cuprinde reguli de definire ale acestor persoane electronice, inclusiv interacţiunea cu persoanele umane. „Suntem în epoca în care inteligenţa umană stă alături şi se sprijină pe cea artificială”, arată raportul.

Proprietarii roboţilor trebuie să aibă în vedere un set de reguli prin care să interzică orice tip de rău făcut fiinţelor umane.

Raportul va fi votat în Parlamentul European, în februarie.

Recen a făcut valuri ştirea că o femeie din Franţa s-a îndrăgostit de un robot şi doreşte să se căsătorească cu acesta atunci când legea va permite. Lily a construit robotul, numit Immovator, singură, cu ajutorul unei imprimante 3D.

Tânăra şi-a dat seama că este atrasă de robţi pe când avea 19 ani. „Relaţia noastră se va îmbunătăţi pe măsură ce tehnologia va avansa”, a declarat Lily pentru News.com.au. Ea a adăugat că cele două relaţii pe care le-a avut cu bărbaţi înainte nu au făcut decât să-i confirme pasiunea pentru roboţi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult