Bill Gates a prezis apariţia Facebook şi Netflix încă din 1994

Autor: Adrian Popa 06.03.2017
Bill Gates a prezis apariţia Facebook şi Netflix încă din 1994

S-a spus despre unii lideri de excepţie din tehnologie că sunt călători în timp veniţi din viitor, deoarece altfel nu se poate rexplica viziunea lor incredibilă. În 1994, Bill Gates, şeful de atunci al Microsoft, prezicea apariţia unor companii precum Facebook sau Netflix. Viziunea lui este impresionantă deoarece world wide web-ul, protocolul care stă la baza internetului, fusese inventat cu doar cinci ani în urmă de către Tim Berners-Lee.

 

Într-un interviu acordat revistei Playboy, Gates a spus că PC-urile, care la momentul respectiv erau folosite în special pentru crearea şi editarea de documente, vor deveni unelte pentru accesarea şi partajarea de conţinut media electronic pe internet.

„Să spunem că doreşti să vezi un film. Pentru a alege un titlu vei vrea să ştii ce filme le plac altor oameni […]. Vei putea accesa acea informaţie. Apoi vei alege un film şi vei consuma video la cerere. După aceea vei putea spune pe internet ce părere ai avut despre acel film”, a declarat Gates.

 

Serviciile de care vorbea Gates atunci au apărut ulterior. Este vorba de YouTube, Netflix şi Facebook, platforme extrem de populare.