Colindele de Crăciun sunt un element definitoriu al sărbătorilor de iarnă. Cei care reuşesc să intre cel mai bine în atmosfera Crăciunului le adoră. De regulă, copiii şi cei în vârstă apreciază în mod deosebit colinde de craciun. Tinerii şi cei de vârsta a doua sunt de regulă indiferenţi sau chiar stresaţi de inflaţia de colinde in perioada Craciunului.
Ca în multe alte cazuri, Internetul este o sursă bogata in colinde de Crăciun, mult mai bună decât alte medii, gen televizor sau radio. Pe net găseşti atât versuri, pentru cei care vor să înveţe colinde, cât şi colindele propriu-zise pe care le poţi asculta fie doar în format audio, fie inclusiv video.
Dacă eşti în căutare de versuri pentru colindele de Crăciun, ai mai multe opţiuni. Una ar fi site-ul versuri.ro. Acesta are o secţiune specială dedicată colindelor. Nu sunt multe, aproximativ 20. În schimb sunt foarte cunoscute, deci ai şanse mari să găseşti chiar colindele pe care le cauţi. Printre acestea, am găsit versuri pentru colinde precum O, ce veste minunată! sau Silent Night.
O altă opţiune este site-ul bestmusic.ro. Aici nu doar că găseşti mai multe colinde de craciun, dar le şi poţi asculta. Şi nu sunt doar colinde clasice, interpretate de diverse coruri, ci sunt şi colinde interpretate de artiştii foarte apreciaţi, precum Ştefan Hruşcă. Din păcate, nu poţi asculta decât o parte din colindele prezente pe acest site.
Colinde de Crăciun audio şi video
Dacă vrei să asculţi colinde de Crăciun pe Internet, cea mai evidentă şi mai bună sursă este YouTube. Nu trebuie decât să cauţi după titluri specifice sau după cuvântul colind. Vei găsi pe YouTube inclusiv melodiile lui Ştefan Bănică din filmul Ho Ho Ho.Tot pe YouTube găseşti şi un alt interpret foarte apreciat de colinde de craciun, în persoana lui Fuego. De exemplu, Colindă pentru părinţi, care este unul dintre clipurile româneşte foarte populare pe YouTube. Acesta are peste 300.000 de vizualizări şi este disponibil şi în format HD.
Un blog care conţine numeroase colinde de craciun video şi nu numai este colinde-craciun.blogspot.com. În principal vei găsi numeroase clipuri preluate de pe YouTube dar avantajul este că acestea sunt organizate pe categorii, în funcţie de interpret.
Şi ar mai fi destule site-uri, mai bogate sau mai sărace în conţinut, care tratează subiectul colindelor de Crăciun. Nu putem şi nici nu intenţionăm la amintim pe toate. Vom încheia însă cu un site care în afară de partea multimedia a colindelor include şi câteva articole bune pentru cultura generală a oricărui creştin. Este vorba de colinde.org.
În final, echipa go4it.ro se abţine să colinde de Craciun, nu ca nu ar avea nevoie de eventualele daruri, ci din lipsă de înclinaţii muzicale. Vă vom ura însă Sărbători fericite şi un an nou necrizat.