Funcţiile de tipul „find my phone” sunt acum integrate în majoritatea smartphone-urilor de pe piaţă. Fie că sunt incluse în sistemul de operare sau că funcţionează prin intermediul unei aplicaţii, acestea pot scăpa utilizatorii de dureri de cap şi costuri pentru înlocurirea terminalelor atunci când telefonul este pierdut. Totuşi, utilizarea unor servicii dedicate poate fi prea mult pentru unii dintre utilizatori, aşa că Google a decis să integreze procesul de găsire al smartphone-ului direct în motorul de căutare.
Asemeni multor funcţii precum conversia valutară, prognoza meteorologică sau calulul de formule matematice, Google are acum capabilitatea de a găsi telefonul utilizatorului. Tot ce trebuie să faci pentru a localiza pe hartă smartphone-ul pierdut este să scrii „find my phone”. Singura condiţie este să fii logat cu contul personal de Google, acelaşi care se găseşte şi pe telefon.
Atât timp cât telefonul are o conexiune la internet activă şi serviciile de localizare active, acesta va fi găsit pe Google Maps direct din căutările Google. Totuşi, funcţia este limitată faţă de Find my Phone din Android Device Manager. Tot ce poţi face direct din căutări este să activezi un ton de apel la volum maxim timp de cinci minute. Pentru a opri sunetul, trebuie să apeşi pe butonul de power odată ce găseşti dispozitivul.
În cazul în care este nevoie de accesarea unor funcţii mai avansate, un simplu click pe hartă duce utilizatorul în Android Device Manager, unde există informaţii detaliate. Poţi vedea întreaga zonă de pe hartă, cât şi informaţii despre acurateţea localizării şi ultima dată când telefonul a fost conectat la internet. De aici, telefonul poate fi blocat, pentru a proteja informaţiile stocate de către cei care ar putea să îl găsească. Cei care deja renunţă la speranţa că îl vor mai putea găsi, au inclusiv opţiunea de a şterge tot conţinutul stocat, funcţie foarte utilă pentru cei care folosesc conturi personale sau de business pe telefon şi nu doresc compromiterea acestora.
Google devine uşor-uşor un serviciu bun la toate, care ne poate ajuta să găsim atât informaţii utile online, detalii despre jocuri, filme şi muzică, ne poate ajuta să aflăm temperatura de afară, informaţii despre zboruri, dar poate găsi acum chiar şi obiectele personale.