Serviciu de matrimoniale accesibil tuturor categoriilor de persoane, Tinder este în mod inevitabil punct de plecare pentru multe relaţii care se termină prost, înşelătorii şi abuzuri de tot felul, acţionarea în judecată a dezvoltatorilor aplicaţiei pentru experienţele avute părând o decizie justificată în multe situaţii.
Hey uh if you have Tinder, you should probably opt-out of their new Arbitration Agreement (at least as far as I understand it)
You can read their new terms here:https://t.co/iT9Y4T0RAk pic.twitter.com/qbbhvFHHwX— Chidi’s Endless Stomach Ache (@Harukio) May 10, 2018
Concret, utilizatorii Tinder care doresc să beneficieze în continuare de dreptul acţionării în judecată sau dreptul de a se înscrie ca parte vătămată la procese colective declanşate împotriva companiei trebuie să solicite în mod direct exceptarea de la aplicarea noilor termeni de utilizare ai serviciului de matrimoniale. Procedura constă în trimiterea unui email conţinând numele complet, adresa de domiciliu şi numărul de telefon asociat contului Tinder, alături de o declaraţie formală privind intenţia de retragere din acordul de utilizare aplicabil retroactiv, nu mai târziu de 30 zile de la intrarea acestuia în vigoare.
Nu este clar cât de frecvente sunt incidentele de acest gen, însă aparent problema este suficient de presantă pentru a motiva introducerea unei capcane legale în termenii de folosire ai aplicaţiei.
Printre exemplele de acuzaţii aduse avem discriminarea utilizatorilor pe criterii de vârstă, Tinder solicitând persoanelor cu vârstă de peste 30 ani un tarif de 20 dolari pentru serviciul Tinder Plus, în timp ce persoanele mai tinere obţin aceleaşi privilegii cu numai 10-15 dolari. Un alt proces aflat încă în derulare la un tribunal din Statele Unite are drept obiect acuzaţii de discriminare a persoanelor transsexuale.