Potrivit administratorilor YouTube, doar 1 din 20 de persoane interacţionează cu link-urile video apărute în timp ce urmăresc clipul aflat în redare, deranjul cauzat nejustificând continuarea acestei modalităţi de promovare.
Folosite incorect pentru promovarea playlist-urilor neactualizate de mult timp, live stream-uri nefuncţionale şi clipuri la care autorii doresc umflarea artificială a numărului de afişări, link-urile video au ajuns să fie percepute de mulţi utilizatori ca pe o formă de SPAM, afectând negativ imaginea serviciului YouTube.
Astfel, cei interesaţi să promoveze anumite clipuri vor avea la dispoziţie card-uri şi opţiunea de a propune link-uri la finalul clipului redat, ambele variante fiind mult mai eficiente, potrivit administratorilor YouTube. Pentru link-uri externe, autorii au de ales între folosirea descrierilor video, a paginii canalului YouTube şi chiar grafica folosită la decorarea acestora.
Din păcate, schimbarea pregătită va duce şi la dispariţia notificărilor afişate în timpul clipurilor, ceea ce ar putea genera situaţii frustrante, în care prezentatorul indică link-uri pop-up care au dispărut între timp.