Tot mai mulţi proaspeţi posesori ai tabletei din ultima generaţie iPad se plâng că nu pot încărca bateria tabletei în timp utilizează aplicaţii solicitante, sau iau parte la sesiuni de jocuri.
Problemele par să apară atât la folosirea adaptorului AC de 10W inclus în pachetul cu accesorii, cât şi la folosirea conexiunii USB 2.0 oferită de unele PC-uri.
Nereuşita folosirii conexiunii USB 2.0 pentru alimentare poate fi înţeleasă cu uşurinţă dacă luăm în calcul capacitatea acumulatorului folosit, cu 70% mai mare decât la iPad 2. Dată fiind diferenţa foarte mare între energia maximă absorbită de acumulator şi amperajul foarte redus al curentului furnizat prin conexiune USB 2.0, este normal ca timpul de încărcare să fie foarte mare, depăşind chiar viteza cu care se descarcă un iPad pornit. În aceste condiţii este lesne de înţeles de ce unii utilizatori acuză că noul iPad nu face decât să se descarce atunci când este conectat la un port USB 2.0.
Totuşi, este de neînţeles de ce Apple a livrat pentru The new iPad doar un adaptor AC cu puterea de 10W, în condiţiile în care un MacBook Air cu acumulator de capacitate aproape identică beneficiază de un alimentator de patru ori mai puternic.
Chiar şi conectat la adaptorul AC, The new iPad se descarcă văzând cu ochii dacă insistăm să desfăşurăm activităţi solicitante, cum ar fi sesiuni de jocuri sau utilizarea mai multor aplicaţii simultan. Ironic este că în tot acest timp tableta ne înştiinţează că acumulatorul este în proces de încărcare, chiar dacă de multe ori este exact pe dos.
Se pare că de această dată inginerii Apple au uitat complet de legile fizicii atunci când au proiectat noul iPad, consumul de energie al tabletei ducând la probleme cu supraîncălzirea componentelor interne şi mai nou, imposibilitatea de a încărca acumulatorul din mers, fără a întrerupe lucrul cu aplicaţiile deschise.