Intel a avut multe lucruri cu care să se laude la Computex 2014 şi unul dintre ele a fost laptopul pentru jocuri Razer Blade. Vorbim aici despre modelul Razer Blade lansat în 2014, a treia iteraţie a acestui portabil creat de producătorul de periferice. Motivul de mândrie pentru Intel este acela că a creat un procesor Core i7 suficient de puternic şi rece pentru a fi integrat într-o carcasă atât de subţire. În această a treia versiune, portabilul vine cu un ecran de 14” cu rezoluţie de 3200×1800 pixeli şi o carcasă cu o grosime de 17,8 mm şi o greutate de 2,03 kg. Pentru a oferi performanţele necesare unui pasionat de jocuri, portabilul vine cu un procesor quad core Intel Core i7-4702HQ (2,2 GHz-3,2 GHz) şi o placă video Nvidia GeForce GTX 870M cu 3 GB VRAM.
Până acum un an, ne era greu să credem că un laptop pentru jocuri ar fi putut ajunge la aceste dimensiuni. Razer Blade (2014) are un profil subţire şi este mult mai uşor decât modelele testate de noi până acum. La Computex 2014 am avut posibilitatea să intru în contact cu el, în condiţiile în care el nu se vinde direct pe piaţa din ţara noastră. Carcasa neagră are o textură fină şi ajunge să fie atât de uşoară deoarece producătorul a renunţat la HDD. Stocarea se face pe un SSD de tip SATA M.2, cu capacităţi de 128 GB, 256 GB sau 512 GB. Este posibil ca memoria RAM de 8 GB să fie fixă, însă aceasta nu cred că este neapărat o problemă. Bateria integrată are 70 Wh şi ar trebui să ofere o autonomie decentă pentru un laptop de gaming.
În contrast cu carcasă neagră, sobră, tastatura lui Razer Blade este iluminată cu LED-uri colorate. Butoanele dispun de funcţia anti-ghosting, iar ecranul are un panoul de protecţie tactil. Ţinut în mână, cu greu poţi să crezi că acesta este un laptop pentru pasionaţii de jocuri. El aduce mai mult cu un model ThinkPad de la Lenovo, construit special pentru segmentul business. Rezoluţia ecranului ar putea pune câteva probleme în utilizare, deoarece Windows 8 nu este un sistem de operare cu grafică scalabilă în toate aplicaţiile pentru desktop. De asemenea, jocurile nu vor rula foarte bine la rezoluţia nativă de 3200×1800 pixeli.
Cei care au avut posibilitatea să testeze Razer Blade au fost impresionaţi de construcţia sa şi de performanţele în jocuri. Preţul nu este însă unul accesibil, iar rezoluţia ecranului poate da bătăi de cap în unele situaţii.