ASRock prezintă G10 Gaming Router, adresat pasionaţilor de jocuri PC

Autor: Aurelian Mihai 03.06.2015

ASRock a lansat unul dintre cele mai performante routere de până acum. Acesta nu numai că oferă viteze mari de upload şi download, chiar şi pe WiFi, însă vine la pachet cu un stick HDMI pentru televizoare, compatibil cu tehnologiile Miracast şi AirPlay.

Prezentat într-o carcasă cu design impunător, G10 Gaming Router alătură clasicelor porturi de reţea cu mufă RJ-45 încă doi conectori USB 3.0 la care putem conecta dispozitive de stocare externă. Sunt prezente butoane fizice pentru comutarea între reţeaua la 2.4 GHz şi 5GHz, transmiţător infraroşu şi un dongle HDMI detaşabil. Acesta poate fi conectat la portul HDMI al televizorului, permiţând redarea de conţinut video fără a apela la cabluri suplimentare (suportă protocoalele Miracast, Airplay şi DLNA). Opţional, poate fi folosit şi cablul de reţea, reducând efectul de LAG în sesiunile de gaming competitiv.

Intrând la capitolul funcţii speciale, transmiţătorul infraroşu poate fi folosit pentru comandarea altor dispozitive aflate în apropiere, router-ul de reţea luând rolul unei telecomenzi universale activată cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone.

ASRock G10 Gaming Router - click pentru mai multe imagini

Carcasa cu dimensiuni apreciabile integrează inclusiv antenele necesare pentru funcţionarea reţelei wireless, simplificând astfel procesul de instalare. La interior găsim un procesor dual-core la 1.4GHz (Qualcomm IPQ8064) şi modul wireless motorizat de un chipset Qualcomm QCA9980 oferind conectivitate dual-band ac.

Tags: