Origin lansează PC-uri de gaming cu console PS4 şi Xbox One integrate

Origin lansează PC-uri de gaming cu console PS4 şi Xbox One integrate

Origin, una dintre cele mai cunoscute companii atunci când vine vorba de asamblarea sistemelor special concepute pentru gaming, a prezentat la CES 2020 un concept adresat jucătorilor ce iubesc atât jocurile de PC, cât şi pe cele pentru console. Astfel, modelele The Big O incorporează atât o configuraţie potentă de PC, capabilă să facă faţă oricărui joc modern, cât şi o consolă, fie PlayStation 4 Pro, fie Xbox One S.

Conceput iniţial pentru a găzdui, în aceeaşi carcasă, atât componentele necesare unui PC de gaming serios, cât şi ambele console amintite mai devreme, The Big O a fost regândit pentru a se rezuma la numai una dintre console, din raţiuni economice, preţurile acestor sisteme urmând să pornească de la 2500$.

Utilizatorii vor putea opta astfel între modele echipate fie cu “măruntaiele” unui PlayStation 4 Pro, fie cu cele ale unui model All Digital Edition de Xbox One S, ambele urmând să fie integrate într-o carcasă personalizată Corsair Crystal Series 280X. Evident, Origin a renunţat la ventilaţia originală a consolelor, adaptând aceste sisteme pentru a folosi un sistem de răcire cu lichid, ce va deservi atât componentele de consolă, cât şi pe cele de PC.

Şi pentru că tot a venit vorba componentele de PC, Origin Big O va putea fi configurat cu procesoare ce pot urca până la AMD Ryzen 9 3900X sau Intel i9-9900K, cu plăci grafice NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti, şi până la 32GB de memorie RAM. Upgrade-urile opţionale vor include stocare de tip SSD pentru console sau o placă de captură internă, pentru a prelua direct semnalul video de la console şi a uşura astfel înregistrarea de gameplay sau streaming-ul.

Rămâne de văzut totuşi ce succes vor înregistra aceste modele Origin Big O, având în vedere că anul acesta vor fi lansate noile console PlayStation 5 şi Xbox Series X.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult