Nvidia GeForce RTX 5090: Frecvență de bază apropiată de 2.9 GHz

10.07.2024
Nvidia GeForce RTX 5090: Frecvență de bază apropiată de 2.9 GHz

Compania Nvidia a înregistrat, de când s-a convertit la doamna noastră inteligența artificială, progrese foarte mari. Acestea au ajutat-o sa ajungă pe primul loc în topul celor mai valoroase companii din lume. Recent, a apărut o scurgere de informații conform căreia Nvidia are planuri ambițioase pentru următoarea lor placă video GeForce RTX 5090.

Ce aduce nou GeForce RTX 5090

Zvonul despre Nvidia GeForce RTX 5090 a fost inițiat de Panzerlied, care a postat informația pe forumul chinezesc Chiphell. Ulterior, aceasta a fost preluată și tradusă de VideoCardz. Potrivit zvonului, GeForce RTX 5090 va avea o frecvență de bază apropiată de 2.9 GHz. Dacă această informație se va dovedi a fi reală, consumul de energie al RTX 5090 va fi semnificativ mai mare în comparație cu GeForce RTX 4090, care operează la 2.55 GHz.

Specificații pentru GeForce RTX 5090

Conform altor zvonuri, această placă video va include un GPU GB202 Blackwell cu o configurație exactă încă necunoscută. Se așteaptă ca acest cip să aibă 192 de multiprocesoare de streaming și 28GB de memorie GDDR7 pe un BUS memorie de 448 de biți. Această configurație ar putea oferi acces la peste 1,5 TB/s de lățime de bandă, ceea ce reprezintă o creștere de 50% față de ceea ce oferă în prezent GeForce RTX 4090.

Să vedem dacă zvonurile se transformă în realitate. În cazul în care GeForce RTX 5090 va avea, într-adevăr, o frecvență de bază apropiată de 2.9 GHz, beneficiile ar fi enorme. Această placă video ar putea să ofere viteze de ceas mult mai mari, ceea ce ar permite efectuarea unui număr mai mare de operații pe secundă, o lățime de bandă superioară și semnificativ mai multe nuclee.

Sursa: XDA Developers

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult