Apple nu doreşte să repete lansarea iOS 13, care a ajuns pe piaţă într-o stare mai puţin finisată la sfârşitul lunii septembrie. Compania a discutat cu mai mulţi dezvoltatori software că următoarea versiune va avea o abordare diferită în testare şi implementare a funcţiilor, pentru a păstra stabilitatea şi compatibilitatea cu software-ul deja existent. Astfel, noile funcţii care sunt încă nefinisate şi la care se lucrează activ, vor fi dezactivate din start în variantele beta, cei care testează putând apoi să le activeze pe fiecare în parte dintr-un meniu special.
Chiar dacă Apple a avut în testare iOS 13 încă din vară, varianta finală a sistemului de operare tot s-a dovedit a fi problematică. De altfel, versiunea iOS 13.1 a fost lansată la scurt timp după debutul oficial, iar între timp au mai fost lansare multe update-uri care corectează tot felul de probleme mai mici şi mai mari din sistemul de operare.
Desigur, cele mai multe probleme nu apar în rândul utilizatorilor. În timp ce o eroare de interfaţă sau repornirea unei aplicaţii este cu siguranţă enervantă, telefonul încă funcţionează în parametri normali. Problemele adevărate apar în rândul dezvoltatorilor de aplicaţii, care după fiecare update trebuie să repare incompatibilităţile cu anumite componente ale sistemului de operare beta care nu sunt încă funcţionale. Astfel, aceştia vor putea să evite astfel de momente şi să adapteze software-ul la noua versiune mai uşor.
iOS 14 va fi astfel un sistem de operare mult mai stabil, în teorie, întrucât nu va mai oferi funcţii noi înainte ca acestea să fie implementate într-o variantă stabilă. Din acest motiv însă, este posibil ca iOS 14 să nu vină cu foarte multe multe funcţii noi. Apple ar putea muta multe dintre noutăţi către iOS 15, care ar putea fi lansat în 2021.
O strategie similară a fost aplicată şi în 2018 pentru iOS 12, care a fost unul dintre cele mai finisate sisteme de operare de la Apple, după ce iOS 11 a fost similar cu iOS 13, la nivel de probleme.