Windows 10 este într-o continuă schimbare. Chiar dacă la o primă vedere, sistemul de operare lansat în urmă cu aproape cinci ani nu s-a schimbat foarte mult, atunci când începi să te uiţi la detalii, multe lucruri au luat o formă puţin diferită. Cea mai mare schimbare de interfaţă va veni însă în următoarele câteva luni, probabil chiar la aniversarea de cinci ani din vară, Microsoft prezentând deja un teaser în care putem vedea Windows 10 cu un nou strat de „vopsea”.
Cu ocazia depăşirii numărului de un miliard de dispozitive active cu Windows 10 pe lună, Microsoft a lansat un clip în care arată evoluţia sistemului de operare de la prima versiune până în prezent. La finalul acestui clip putem vedea însă o mică privire în viitorul Windows 10, cu noile pictograme colorate, un meniu de start puţin modificat şi noi opţiuni de personalizare. Cei care nu au apreciat design-ul Windows 10 până în prezent, probabil că nu vor aprecia nici noile modificări.
Fluent Design, interfaţa care a evoluat din Metro UI de pe Windows 8, va primi în curând un plus de culoare. Anumite aplicaţii din Windows 10 au primit deja pictograme noi, modificate, iar acest lucru va continua să se extinsă în sistemul de operare. Pe lângă acestea, Microsof tpregăteşte integrarea unor meniuri contextuale, care vor ajuta cel mai probabil persoanele care au nevoie de opţiuni de accesibilitate, cu diverse dizabilităţi.
Nu în ultimul rând, se pare că este pregătită lansarea unui nou File Explorer. Cel din prezent a rămas aproape neschimbat la tranziţia de la Windows 7 la Windows 8 şi apoi Windows 10, însă se pare că a venit momentul ca şi acesta să se alinieze la Fluent Design. Acest lucru înseamnă pictograme mai mari , un sidebar modificat şi renunţarea la design-ul clasic al ferestrelor din Windows.
Probabil că toate acestea vor fi anunţate oficial şi detaliate în cadrul unui eveniment online pe care Microsoft îl va ţine pe 30 martie. Compania se pregăteşte de lansarea serviciilor Microsoft 365 pentru consumatori, după o lansare de succes a acestora în mediul corporate. Abonamentul Microsoft 365 include acces la Office 365, Windows 10 şi 365 Security într-un pachet complet pentru până la 250 de utilizatori. Un abonament pentru „acasă” probabil că va acoperi aceste pachete software pentru o familie la un preţ accesibil.