Într-o mişcare fără precedent pentru întreaga suflare IT, Microsoft a decis să ofere Windows 7 gratuit pentru toată lumea. Mai mult, pe viitor, toate versiunile de Windows vor fi open source! Orice programator va putea folosi codul sursă de Windows pentru a crea propriile ecrane albastre pe care să-şi pună semnătura.
Cu această ocazie, Microsoft va deveni organizaţie non profit, având ca scop doar satisfacerea utilizatorilor şi cerinţelor venite din partea Uniunii Europene. Veniturile companiei americane se vor baza, ca în cazul oricărui producător de software open source, exclusiv pe donaţiile pe care utilizatorii vor binevoi sau nu să le facă. În semn de suport pentru decizia istorică luată de Microsoft, Steve Jobs a hotărât sa-şi vândă iPhone-ul şi să doneze banii obţinuţi pentru sprijinirea tinerei fundaţii non profit.
Reacţiile societăţii civile
La auzul veştii, fanii pinguinului singuratic au decis să abandoneze animalul în pădurea tropicală şi să instaleze versiunea beta de Windows 7. Satisfacţia acestora a fost atât de mare când au observat că wallpaper-ele se schimbă singure iar ferestrele se lipesc automat de marginea ecranului, încât au decis să ridice o statuie în cinstea lui Steve Balmer pe care să o monteze în faţa sediului Google. La inaugurarea statuii se va ţine un moment de reculegere în cinstea victimelor făcute de Windows Vista.
De asemenea, atât conservatorii care au rămas la XP-ul piratat în 2001, cât şi cei care şi-au prins urechile în Vista, neînţelegând că memoria RAM ocupată înseamnă viteză mai bună pentru aplicaţii, au rămas înmărmuriţi la aflarea veştii. Încurajaţi de mutarea făcută de Microsoft, fanii Mac OS nutresc acum speranţa că într-o bună zi vor avea două butoane la mouse.
Din societatea românească, cei mai entuziasmaţi au fost Adrian Năstase şi Elena Udrea. Fostul lider PSD este bucuros că mătuşa Tamara nu va mai fi obligată să utilizeze un Windows piratat pentru a descărca filme deocheate de pe trackerele BitTorrent, în timp ce blonda de la Cotroceni va profita de licenţa open source, pentru a fi prima deţinătoare de Windows cu termopane, pentru o securitate sporită.
Singurii morocănoşi, neimpresionaţi de mutarea Microsoft, sunt judecătorii Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Aceştia vor ca dincolo de eliminarea din Windows a programelor Windows Media Player şi Internet Explorer, să fie scoase aplicaţiile Calculator, Notepad şi Paint precum şi jocurile Solitaire şi Hearts, pe motiv de concurenţă nelegală. De asemenea, judecătorii europeni ameninţă că vor amenda Microsoft cu 1.000 metri cubi de gaz pe zi până când Recycle Bin va fi înlocuit cu pungi ecologice.
Performanţă incredibilă
Cu această ocazie, Microsoft a făcut şi pe placul celor care se plângeau că Windows Vista mergea greu pe râşniţa cumpărată în mileniul II. Windows 7 va realiza scalarea consumului de resurse şi va funcţiona ireproşabil pe orice calculator de la HC încoace.
Scalabilitatea lui Windows 7 este atât de eficientă, încât sistemul de operare va putea fi instalat şi pe telefoanele mobile, cu tot cu efectele Aero. În acest fel, Motorola speră să mai vândă câteva telefoane şi anul acesta, iar Sony Ericsson are deja înlocuitor pentru defunctul UIQ3. Extrem de fericiţi sunt acum şi cei de la Intel care nu vor mai fi acuzaţi că forţează Microsoft să păcălească utilizatorii cu stickerele "Windows 7 ready" lipite pe orice laptop prăpădit.
IT4fun: Acest articol este nerecomandat persoanelor fără simţul umorului. Citirea şi mai ales luarea în serios pot crea puseuri de tensiune şi stres posttraumatic. Orice asemănare cu persoane fizice, juridice şi întâmplări reale este intenţionată.