Google a actualizat web browser-ul Chrome la versiunea 31. Disponibilă pentru platformele Windows Mac şi Linux, aceasta încorporează nu mai puţin de 25 patch-uri de securitate, precum şi îmbunătăţiri aduse la nivel de funcţionalitate.
De acum, Google Chrome oferă suport oficial pentru plăţi online, ceea ce înseamnă ce vom depune mai puţin efort la completarea formularelor puse la dispoziţie de magazinele pe care le vizităm. Pentru dezvoltatorii web noutatea constă într-o funcţie numită requestAutocomplete(), ce facilitează accesul la informaţiile salvate cu funcţia Autocomplete dacă este obţinut acordul expres al utilizatorului. În schimb, utilizatorii au posibilitatea să opteze pentru autocompletarea formularelor cu datele introduse deja la plăţi similare pe alte website-uri, sau să introducă datele necesare într-o interfaţă securizată pusă la dispoziţie de web browser.
Noua funcţie pentru plăţi online este prezentă şi pe dispozitivele cu Android, respectiv Chrome OS. Pentru sisteme Apple MAC, funcţionalitatea Web Payments va fi adăugată la o dată ulterioară.
O altă schimbare ce afectează în mod direct performanţele resimţite este trecerea la platforma Portable Native Client (PNaCl) ce permite rularea aplicaţiilor scrise în cod nativ direct în fereastra web browser-ului. Mai exact, platforma PNaCl permite dezvoltatorilor să creeze aplicaţii web în limbaj C/C++, compilate sub forma unui singur fişier executabil ce poate fi rulat cu toate versiunile Google Chrome pentru desktop şi Chrome OS, fără a necesita parcurgerea unor etape de instalare pregătitoare.
Google Chrome 31 pentru Android, aşteptat în magazinul Google Play peste puţin timp, oferă suport pentru salvarea de scurtături în Home Screen ce deschid website-urile preferate în interfaţa Chrome. Excepţie fac doar website-urile cu interfaţă mobile-web-app, ce sunt deschise în ferestre maximizate care ascund meniurile şi butoanele specifice interfeţei Google Chrome..