Cu regularitatea cu care ne-a obişnuit de doi ani de zile, popularul browser Firefox a făcut saltul la versiunea cu numărul 22, aceasta aducând ca noutăţi activarea implicită a standardului WebRTC, performanţe mai bune pentru WebGL şi OdinMonkey, un modul adiţional al motorului JavaScript care permite rularea codului asm.js.
WebRTC este un standard aflat încă în dezvoltare, acesta oferind suport pentru comunicaţiile audio sau video şi pentru transferul descentralizat de fişiere fără a necesită utilizarea unui plugin auxiliar. Mozilla şi Google au făcut demonstraţii cu WebRTC încă din luna februarie a acestui an, Firefox 22 fiind însă prima versiune care îl activează în mod implicit.
Performanţa rulării codului JavaScript este îmbunătăţită de OdinMonkey, o extensie a motorului IonMonkey care este folosit în prezent de Firefox. OdinMonkey este destinat rulării codului asm.js, o versiune nestandardizată JavaScript care este optimizată pentru viteză, noul modul software promiţând performanţe care se ating 50 de procente din vitezele codului nativ în momentul în care este rulat acest tip de cod.
În final, afişarea graficii 3D prin intermediul standardului WebGL beneficiază de ceva îmbunătăţiri de performanţe şi suportul pentru actualizările asincrone pentru HTML Canvas. Pentru a exemplifica toate aceste îmbunătăţiri, Mozilla a anunţat şi actualizarea jocului BananaBread, un demo tehnologic 3D lansat acum un an care beneficiază acum de suport complet pentru WebGL, WebRTC şi asm.js.
Pe lângă aceste noutăţi vizibile, Firefox 22 aduce şi o serie de îmbunătăţiri pentru afişarea pe ecranele cu rezoluţie mare, un panou suplimentat pentru managementul plugin-urilor pentru reţelele de socializare şi obişnuita listă de probleme de stabilitate şi securitate care au fost reparate.