Funcția pe care nu o știu mulți utilizatori Google Maps: Poate preveni spargerile de locuințe

23.08.2024
Funcția pe care nu o știu mulți utilizatori Google Maps: Poate preveni spargerile de locuințe

În era digitală în care trăim, tehnologia ne oferă numeroase avantaje. Totodată, poate deveni și un aliat pentru hoți, un exemplu elocvent fiind funcția Street View.

Poate fi folosită pentru a analiza intrările în case

Una dintre cele mai apreciate opțiuni ale Google Maps, aceasta oferă imagini panoramice la nivel stradal pentru numeroase zone din întreaga lume, dar și din România.

Deși instrumentul este util, poate fi folosit și pentru a planifica spargeri. Infractorii pot utiliza Street View ca să vadă dacă există camere de supraveghere, să observe dacă există iluminat stradal sau să analizeze intrările în locuințe.

O practică tot mai des întâlnită

Chiar dacă imaginile nu sunt mereu la zi, ele pot oferi suficiente informații pentru a le da un avantaj. Conform CNET, tot mai mulți americani și europeni încep să-și blureze casele în Google Maps. Această opțiune există de mulți ani, dar nu toată lumea știe de ea.

Procesul este simplu. Mai întâi trebuie să deschidem Google Maps pe un computer și să introducem adresa casei noastre în bara de căutare.

Cum funcționează

În continuare va trebui să activăm Street View și să dăm click pe opțiunea „Report a problem” (Raportează o problemă). Aceasta se află în colțul din dreapta jos al ecranului.

În scurt timp va apărea o pagină cu un formular. De acolo, va trebui să selectăm ce dorim să nu se mai vadă.

Mare atenție: este important să ajustăm corect imaginea înainte de a trimite cererea, deoarece o dată ce un obiect este estompat, va rămâne așa permanent.

Un ajutor bun, dar să nu ne bazăm doar pe ea

După ce am completat tot – inclusiv adresa de e-mail – și am confirmat că nu suntem roboți, trebuie să dăm click pe Submit.
Google va evalua solicitarea și ne va anunța dacă cererea a fost aprobată ori ba.

Este important de menționat că, deși blurarea casei în Google Maps poate oferi un nivel suplimentar de securitate, aceasta nu garantează protecție 100% împotriva hoților.

Ar fi bine să ne gândim, dacă n-am făcut-o deja, și la instalarea unor camere de supraveghere, sisteme de alarmă profesioniste sau angajarea unei firme specializate.

Blurarea caselor în Google Maps este doar un pas într-o strategie mai amplă de securitate, care ar trebui să includă și alte măsuri practice pentru a ne asigura că, la întoarcerea din concediu, găsim totul așa cum am lăsat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult