Probleme tehnice majore cu sistemele Microsoft la nivel global. Cum este afectată România

19.07.2024
Probleme tehnice majore cu sistemele Microsoft la nivel global. Cum este afectată România

Cele trei ceasuri rele s-au mutat azi, când o pană informatică a serviciilor Microsoft a generat haos în toată lumea, inclusiv în țara noastră.

Potrivit unui reprezentant al aeroportului Otopeni, cursa Wizz Air 3059 spre Beauvais a fost anulată. Zborurile companiilor WizzAir către Basel, Memmingen, Abu Dhabi, Dortmund, Tenerife, Bari și Bologna au întârzieri estimate între 45 de minute și 2 ore.

Conform ministrului român al digitalizării, companiile de stat și entitățile guvernamentale au funcționat, și continuă s-o facă, la parametri normali.

La nivel global, penele informatice au perturbat numeroase posturi de televiziune, bănci, aeroporturi și hoteluri din țări ca SUA, Olanda, Australia și Marea Britanie. Toate companiile care folosesc Windows ca sistem de operare au raportat că dispozitivele angajaților au afișat mult-temutul ecran albastru. Sistemele care folosesc Mac și Linux nu întâmpină nicio problemă momentan.

Care este cauza avariei de la sistemele Microsoft? Nu un atac cibernetic, cum s-ar fi putut crede inițial, ci CrowdStrike și recenta lor actualizare de software pentru produsul Falcon Sensor. Gigantul cibernetic oferă soluții de securitate pentru compania Microsoft și problema le-a afectat deja ambelor acțiunile, care sunt în cădere liberă. Sistemul Falcon este un instrument de securitate ce blochează diverse atacuri asupra sistemelor Microsoft.

CEO-ul CrowdStrike, George Kurtz, a postat un mesaj pe platforma X. Conform acestuia, compania a descoperit problema și au creat un update.

Cei de la Microsoft au postat și ei pe aceeași platformă, spunând că au rezolvat principala cauză a penei informatice globale. Totodată, ei au anunțat utilizatorii că anumite servicii și aplicații Microsoft 365 sunt în continuare afectate de impactul rezidual și că vor rezolva toate problemele.

Sursa: Wired

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ioana Ioniță
Ioana Ioniță
Ioana a început să scrie de când a descoperit creionul și stiloul. La început poezii pe hârtie, apoi articole pe diverse teme la calculator. Când nu meșterește texte din lumea gagdet-urilor, se plimbă în parc, fotografiază ce o farmecă și mângâie toate pisicile apărute în cale. citește mai mult