ASUS anunţă oficial ROG Phone II, cel mai puternic telefon de gaming de până acum

22.07.2019
ASUS anunţă oficial ROG Phone II, cel mai puternic telefon de gaming de până acum

ASUS a anunţat în mod oficial noul ROG Phone II, cel mai puternic smartphone de gaming de până acum. Acesta este echipat cu cele mai noi tehnologii disponibile la nivel de procesare şi afişare, cât şi cu funcţii şi hardware dedicat pentru a oferi cea mai bună experienţă de gaming de pe un dispozitiv cu Android. Diferenţele la exterior faţă de prima generaţie nu sunt foarte mari, însă în utilizare, gamerii care preferă jocurile mobile ar trebui să simtă imediat diferenţele.

În primul rând, ROG Phone II vine echipat cu Snapdragon 855 Plus, o revizie a cipului lansat în primăvara acestui an, care benefciază de un GPU mai puternic cu 15% şi un CPU cu 4% mai rapid. Astfel, jocurile pot păstra un framerate ridicat mai mult timp. Acesta este răcit folosind un radiator cu cameră de vapori, care beneficiază şi de fante de aerisire. Pentru răcire şi mai bună, în cutie există un accesoriu numit AeroActive Cooler, care îmbunătăţeşte răcirea cu un grad faţă de prima generaţie, în timp ce face de patru ori mai puţin zgomot (24 dB). Acesta poate fi de asemenea folosit ca suport pentru birou, putând poziţiona telefonul pe el atunci când doreşti să îl foloseşti alături de un gamepad, de exemplu.

Ecranul lui ROG Phone II este probabil cel mai performant de pe piaţă la momentul actual. Avem de a face cu un panou OLED Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli) de 6,6” 10-bit care permite rularea la o rată de împrospătare de 120 Hz, compatibil cu standardul HDR10 şi care poate afişa culori care depăşesc spectrul DCI-P3, cu acurateţe Delta E

ROG Phone II beneficiază de difuzoare stereo poziţionate frontal şi compatibile cu standardul DTS:X Ultra, care au incinte mai mari decât prima generaţie, oferind un sunet mai puternic de 2,5 ori. Tot la capitolul audio putem aminti un jack pentru căşti, ceva ce ASUS consideră că este necesar pe un telefon de gaming datorită latenţei scăzute, cât şi patru microfoane pentru captarea vocii, care permit chat vocal de calitate în jocurile online.

Camerele foto au fost de asemenea upgradate. Pe partea din spate este integrată o cameră de 48 megapixeli standard şi una ultra-wide de 13 megapixeli, similare cu cea de pe ZenFone 6, în timp ce pe faţă există o cameră de 24 megapixeli optimizată pentru utilizarea în mod lansdcape, pentru sesiunile de streaming.

Cu un acumulator de 6.000 mAh, ASUS promite 7 ore de joc în PUBG Mobile, în timp ce încărcătorul de 30W promite încărcare rapidă folosind standardul QuickCharge 4, sau tehnologia proprietară ASUS, Hypercharge.

Alte accesorii interesante pentru ROG Phone II sunt gamepad-ul Kunai, care se ataşează pe lateralele telefonului asemeni Joy-Con-urilor de pe Nintendo Switch şi poate fi transformat şi într-un gamepad de sine stătător, cât şi dock-ul TwinView Dock II, care integrează un alt ecran de 120Hz, un cooler activ şi o baterie de 5.000 mAh. Atât TwitView Dock, cât şi telefonul, integrează la interior câte două motoraşe de vibraţii, care permit realizarea unor efecte similare cu cele de pe un gamepad de consolă. Nu în ultimul rând, telefonul include butoane capcitive pe laterale, activate prin apăsarea cu presiune, care pot fi folosite în jocuri.

Suportul pentru ecranul de 120 Hz, accesorii şi alte caracteristici dedicate ale lui ROG Phone II va fi oferit de către anumiţi dezvoltatori de jocuri, însă nu de către toţi. Momentan au fost amintite jocuri precum Asphalt 9, PUBG Mobile şi Shadowgun War Games, unele dintre cele mai populare jocuri de pe Android ale momentului.

ROG Phone II va debuta foarte curând în China, în parteneriat cu Tencent, iar cândva în luna septembrie va ajunge şi în Europa. Preţul nu a fost anunţat, însă primul ROG Phone era listat în jurul a 1.000 euro la lansarea de anul trecut, aşa că ne aşteptăm la un preţ similar sau chiar mai mare de la ROG Phone 2.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult