Galaxy Fold a fost anunţat în urmă cu mai bine de o lună, iar în curând va fi pus la vânzare în câteva regiuni. Telefonul pliabil de la Samsung promite să fie unul dintre cele mai performante dispozitive mobile de pe piaţă, compania sud coreeană lăudând în special funcţiile de multi-tasking ale hibridului între telefon şi tabletă, prezentând trei aplicaţii rulând simultan. Graţie unei listări în baza de date GeekBench, avem acum şi un răspuns la întrebarea „cât de puternic este Samsung Galaxy Fold?”.
Samsung Galaxy Fold a apărut pe GeekBench sub numele Samsung SM-F900F, ceea ce sugerează că aceasta este versiunea internaţională a dispozitivului. Totuşi, în ciuda faptului că va fi lansată în această configuraţie în toate ţările din Europa, avem de a face cu un dispozitiv bazat pe chipset-ul Snapdragon 855 de la Qualcomm, un octa-core pe 7nm. Seria Galaxy S10 foloseşte în Europa un chipset Exynos 9820 pe 8nm, care este mai puţin performant în anumite cazuri de utilizare.
Geekbench dezvăluie şi faptul că Galaxy Fold va fi livrat în configuraţie cu 12 GB memorie RAM, asemeni celui mai scump model de Galaxy S10+. Nu este clar însă dacă va primi şi moduluil de stocare flash de 1 TB bazat pe tehnologie UFS 3.0, anunţat de către Samsung imediat după lansarea modelelor Galaxy S10.
Acest hardware, impresionant, de altfel, reuşeşte însă să obţină nişte scoruri destul de „obişnuite” în testele GeekBench. Cu performanţă Single-Core de 3.418 puncte şi performanţă Multi-Core de 9.703 puncte, acest dispozitiv nu reuşeşte nici măcar să depăşească modelele iPhone 8 şi iPhone X lansate în urmă cu aproape doi ani. Desigur, testele de performanţă nu spun toată povestea, fiind vorba de anumite cazuri de utilizare în care produsele Apple ar putea fi mai rapide. Totuşi diferenţa de sub 10% de performanţă nu ar trebui să fie evidentă în cazuri de utilizare reale.
Noul Galaxy Fold de la Samsung va ajunge în magazinele din Statele Unite şi Coreea de Sud începând cu data de 26 aprilie, în timp ce versiunea internaţională va debuta pe 3 mai. Preţul de 2.000 de euro îi va ţine departe pe mulţi dintre fanii dispozitivelor mobile, în timp ce display-ul pliabil acoperit cu plastic, care poate fi afectat de „cute” din cauza plierii sugerează că telefonul nu va fi nici pe departe perfect la prima generaţie.
Corning, creatorii Gorilla Glass, spun că abia în 2 ani vor putea livra o versiune de sticlă care să poată fi pliată, care să fie rezistentă la zgârieturi şi care să nu producă semne vizibile pe suprafaţa ecranului, atunci când dispozitivul este pliat.