Deşi Apple s-a lăudat că a vândut 10 milioane de terminale iPhone 6 şi 6 Plus în primul weekend în care acestea au fost disponibile, compania s-a lovit imediat şi de câteva probleme, cum ar fi actualizarea defectuoasă la iOS 8.0.1 sau reclamaţiile referitoare la fragilitatea noii carcase. Conform unui test făcut de Consumer Reports, carcasa noilor telefoane iPhone nu este însă atât pe fragilă pe cât s-ar părea, acestea fiind însă inferioare altor modele precum Galaxy Note 3, iPhone 5 sau G3.
Publicaţia Consumer Reports a testat şase telefoane mobile pe o maşină similară celei cu ajutorul căreia Apple a încercat să demonteze aceste critici cu doar 24 de ore mai devreme. Menită să testeze rezistenţa la îndoire, maşina oferă două suprafeţe fixe de sprijin pentru capetele carcaselor şi una mobilă a cărei putere de apăsare poate fi ajustată.
Consumer Reports a început testul cu o greutate forţă de 4,5 kilograme, care a presat carcasa terminalelor timp de 30 de secunde, şi a continuat să o incrementeze cu aceeaşi valoare până când carcasele au început să cedeze. Publicaţia a centralizat câte două valori pentru fiecare telefon mobil, înregistrând atât valoarea la care carcasa s-a deformat definitiv cât şi cea la care acesta s-a desfăcut.
Alături de iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, pe lista telefoanelor testate au figurat LG G3, Samsung Galaxy Note 3, Apple iPhone 5 şi HTC One (M8). După cum se remarcă din rezultatele ataşate, rezistenţa celui mai mic model Apple s-a situat aproximativ la acelaşi nivel cu cel al modelului HTC, care foloseşte materiale şi design similare, în timp ce modelul mai mare Plus s-a dovedit a fi ceva mai rezistent. Campionul testului a fost Samsung Galaxy Note 3, carcasa elastică a acestuia reuşind să reziste la o presiune de 68 kilograme forţă până în clipa în care s-a desfăcut.
Notă (1 pound = 0,453 kilograme).