Cota de piaţă a Windows Phone a scăzut sub 1%

24.05.2016
Cota de piaţă a Windows Phone a scăzut sub 1%
Windows Phone, sistemul de operare mobil dezvoltat de Microsoft, continuă să piardă teren. Potrivit celor mai recente date furnizate de firma de cercetare a pieţei Gartner, cota de piaţă a platformei a scăzut sub 1% în primul trimestru al acestui an. În perioada ianuarie – martie 2016 au fost vândute, la nivel global, 2,5 milioane de smartphone-uri Windows Phone, echivalentul unei cote de piaţă de 0,7%. 
 
Citeşte şi: Un utilizator de Moto G4 Plus cu 3 GB memorie RAM susţine că a primit dispozitivul cu memorie de doar 2 GB
 
Declinul a fost cauzat în mare parte de faptul că Microsoft nu a lansat recent noi modele Lumia pe piaţă. În primul trimestru din 2015 Windows Phone înregistra, potrivit Gartner, o cotă de piaţă de 2,5%. 
 
Potrivit zvonurilor, Microsoft va renunţa la seria de smartphone-uri Lumia şi va lansa una nouă, Surface, în prima parte a anului viitor. 
 
 
Per total, livrările de smartphone-uri au crescut cu 3,9% în primele trei luni ale acestui an. Android a avut, în perioada urmărită, o cotă de piaţă de 84,1%. Pe locul doi s-a situat iOS cu 14,8%. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult