Surprinzător de bine închegat la interior, Galaxy S20 promite să fie un telefon durabil, cel puţin până la momentul inevitabil în care uzura normală indusă de folosire zilnică va impune înlocuirea acumulatorului.
În ciuda tuturor eforturilor depuse de producători pentru îmbunătăţirea fiabilităţii, telefoanele cu ecran pliabil rămân dispozitive extrem de fragile şi cu perspective modeste în ce priveşte reparabilitatea. Prin contrast, Galaxy S20 este un telefon cu design cât se poate de convenţional, bine construit şi relativ uşor demontabil pentru intervenţii la centrul de service, cu o excepţie notabilă.
Dezasamblat încălzind mai întâi adezivul puternic folosit pentru fixarea capacului din sticlă aplicat la partea din spate, modelul Galaxy S20 cu 5G nu pune probleme la extragerea conectorilor tip panglică sau componentele modulare fixate cu şuruburi. În schimb, inginerii Samsung au aranjat ca acumulatorul să fie fixat în imediata proximitate a ecranului folosind adezivi puternici, extragerea sa intactă fără a deteriora ecranul mult mai costisitor fiind cel puţin problematică.
Probabil că această „capcană” poate fi evitată cu ajutorul unei unelte specializată, creată special pentru extragerea acumulatorului, Samsung asigurând astfel că intervenţiile pentru reparaţie vor fi realizate în centre de service agreate şi la tarifele stabilite de companie.
Având în vedere faptul că modelul Galaxy S20 5G vine echipat cu un acumulator de 4000 mAh, este plauzibil ca autonomia să nu pună probleme serioase până ce uzura bateriei ajunge la un nivel destul de avansat, lăsând timp suficient pentru expirarea garanţiei de 2 ani oferită de producător. Mai departe, înlocuirea acumulatorului ar putea fi un inconvenient suficient de mare pentru ca o parte dintre posesorii de telefoane Galaxy S20 să opteze pur şi simplu pentru achiziţionarea smartphone nou, rotunjind vânzările pentru Samsung sau un alt jucător din industrie.