Camera lui Huawei P30 Pro a primit un scor agregat de 112 puncte, cu 3 puncte peste scorul atins anul trecut de flagship-urile companiei. În ciuda faptului că acest scor nu este cu mult mai mare, avantajele lui P30 Pro sunt foarte multe.
Cei de la DxOMark au testat toate funcţiile foto ale telefonului şi au ajuns la concluzia că acesta este cel mai performant realizat vreodată, cu un scor pentru fotografii de 119 puncte. Acest lucru se datorează faptului că Huawei calculează timpul de expunere foarte bine, atât în lumină slabă, cât şi în soare puternic, beneficiază de o tehnologie de focalizare foarte precisă, fotografiile au un nivel redus de zgomot de imagine, iar culorile sunt afişate într-un mod natural. Ba chiar şi fotografiile cu blitz reuşesc să fie peste medie, în timp ce tehnologia de zoom 5X folosind un design periscopic şi zoom extins hibrid şi digital până la 10 sau chiar 50X este ceva nemaivăzut pe telefoanele mobile.
Singurul aspect mai puţin „perfect” pare să fie efectul „bokeh” din modul portret, calculat folosind o nouă cameră de adâncime Time-of-Flight. Acesta oferă rezultate foarte bune, ba chiar cele mai bune de pe un smartphone de pe piaţă, însă tot există riscul de a blura anumite elemente care nu trebuiau. De data aceasta însă, părul este mult mai bine detectat.
Cei de la Huawei par să se concentreze în special pe performanţa foto a telefoanelor, la capitolul video, acestea fiind deseori întrecute de concurenţă. Huawei P30 Pro păstrează un nivel de performanţă similar cu cel din trecut, adăugând însă câteva avantaje, dar şi câteva dezavantaje.
De exemplu, stabilizarea este cu mult îmbunătăţită, folosind o combinaţie de OIS şi EIS pentru clipuri foarte bine stabilizate. Focalizarea este de asemenea foarte bună şi urmăreşte subiectul fără probleme, iar calculele de balans de alb şi timp de expunere sunt foarte bune. Din păcate însă, în lumină slabă, zgomotul de imagine este foarte pronunţat, iar atunci când filmezi în interior sau noaptea, apar anumite elemente nedorite precum artefacte de imagine sau diferenţe mari de timp de expunere între cadre.
Au fost investite atât de multe resurse în dezvoltarea de noi tehnologii şi de software pentru camerele din Huawei P30 Pro, încât este greu de crezut că o altă companie va reuşi în cursul anului 2019 să lanseze un dispozitiv care să depăşească performanţa acestui model, sau cel puţin să o egaleze. Este astfel uşor de intuit faptul că probabil abia modelul Mate 30 Pro din toamnă va mai reuşi o performanţă similară. Următorul smartphone de la Samsung, Galaxy Note10, va folosi cel mai probabil un sistem de camere aproape identic cu cel de pe Galaxy S10+ sau Galaxy S10 5G, în timp ce noile iPhone-uri vor oferi probabil doar îmbunătăţiri incrementale, nu substanţiale, la acest capitol.