Punând accentul pe experienţa în utilizare şi îngrămădirea cât mai multor componente într-un spaţiu cât mai mic, smartphone-urile de ultimă generaţie sunt pe cât de atrăgătoare la exterior, pe atât de problematice la interior, orice intervenţie pentru înlocuirea diverselor subansamble defectate solicitând experienţa unui tehnician bine instruit. Dar care sunt şansele de a repara cu succes un telefon cum este Galaxy S7 edge în afara unui centru de service specializat?
Acoperit cu sticlă pe ambele părţi, fără şuruburi sau capace detaşabile de utilizator, demontarea unui exemplar Galaxy S7 edge este, din păcate, o operaţiune foarte riscantă. Îmbinată folosind cantităţi generoase de adeziv, carcasa cu margini curbate necesită atenţie deosebită pentru separarea faţetelor din sticlă.
Din fericire, la interior designul hardware modular uşurează intervenţiile pentru reparaţii, majoritatea componentelor putând fi extrase după detaşarea conectorilor tip panglică.
Acumulatorul, una din componentele cel mai des înlocuite, este fixat de şasiul carcasei folosind adeziv şi poate fi îndepărtat după detaşarea conectorului tip panglică, fără a incomoda placa electronică sau alte subanbsamble.
Din păcate situaţia nu este la fel de bună pentru alte intervenţii, cum ar fi înlocuirea conectorului USB sau a butoanelor laterale, posibilă doar după îndepărtarea ecranului.
Cât despre ecran, acesta este integrat cu scutul din sticlă şi interfaţa touch, deteriorarea oricăruia dintre acestea impunând înlocuirea întregului modul.
Per total, un telefon Galaxy S7 edge nu este cu nimic mai dificil de reparat decât versiunea Galaxy S7 cu ecran plat, specialiştii iFixit acordând celor două acelaşi scor modest de 3/10 puncte, similar predecesorului Galaxy S6.