P9 a fost o surpriză plăcută în prima jumătate a lui 2016, fiind un dispozitiv bine construit, cu hardware puternic şi un preţ accesibil în comparaţie cu oferta concurentă, care a reuşit să atragă mulţi utilizatori de dispozitive cu Android în tabăra Huawei. În cazul în care P9 vă face cu ochiul, dar consideraţi că este în continuare prea scump, compania chineză vine cu Honor 8, bazat pe chipset-ul high-end de anul trecut, Kirin 950.
Noul model vine cu aceeaşi atenţie pentru detalii care ne-a impresionat în cazul lui Huawei P9, însă este destul de evident că vorbim despre un dispozitiv puţin mai ieftin atunci când tragem linie. Construcţia unibody din aluminiu a dispărut, ambele părţi ale lui Honor 8 fiind acoperite de panouri din sticlă uşor curbată la margini. Pe partea din faţă nu pot fi observate prea multe elemente distinctive, logo-ul Honor fiind singurul care atrage atenţia, difuzorul pentru apeluri, camera foto şi senzorul de proximitate fiind la locurile bine cunoscute. Interesantă este însă amplasarea LED-ului pentru notificări în interiorul grilei care acoperă difuzorul.
Pe partea din spate întâlnim un sistem dual-camera cu focalizare laser şi dual-flash similar cu cel de pe Huawei P9, însă fără branding Leica, cât şi un senzor de amprentă, de data aceasta de formă rotundă. Spre diferenţă de alte modele de la Huawei, senzorul de amprentă funcţionează şi ca buton fizic, care poate fi programat de utilizator pentru a îndeplini diverse funcţii. Pe laterala din dreapta întâlnim butonul power şi butoanele de volum, în timp ce laterala din stânga găzduieşte tăviţa pentru cartele SIM şi carduri de memorie microSD. Asemeni P9, noul Honor 8 beneficiază în partea de jos de o mufă USB Type-C şi un jack audio. O altă noutate este modulul infraroşu amplasat în partea de sus a dispozitivului.
Honor 8 păstrează dimensiunile lui P9, fiind foarte confortabil de folosit chiar şi cu o singură mână, graţie display-ului cu diagonală de 5,2”. Acesta este însă mai alunecos şi poate fi scăpat cu uşurinţă. Marginile rotunjite ale ramei metalice accentuează această senzaţie de nesiguranţă în utilizare, astfel încât pentru utilizatorii predispuşi la accidente este recomandată o husă de protecţie. De asemenea, în cazul în care lăsaţi telefonul pe o masă, asiguraţi-vă că aceasta nu este înclinată, întrucât telefonul alunecă foarte uşor, chiar şi dacă este vorba despre o înclinare foarte subtilă.
Design elegant
Performanţă ridicată
Senzor de amprentă foarte bun
Cameră foto bună
Sticla de pe spate se zgârie uşor
Camera nu are stabilizare optică
Performanţa în aplicaţii 3D este scăzută