Smartphone-ul HTC One M8 a ajuns în redacţia Go4it.ro de curând şi a fost luat imediat în primire pentru review. Înainte de publicarea testului, am dorit să vă prezentăm primele impresii pe care ni le-a lăsat terminalul. Trebuie subliniat faptul că acestea nu sunt părerile noastre finale. Ele se pot schimba de-a lungul perioadei de testare.
Când iei smartphone-ul în mână pentru prima dată, simţi că ai de-a face cu un produs premium. Carcasa din aluminiu este acum puţin lucioasă, însă nu alunecă uşor. Finisajele sunt excelente, iar marginile sunt acum mai rotunjite. Pentru un terminal cu ecran de 5”, HTC One M8 stă bine în mână. Cifrele spun că el este cu aproape 1 cm mai lung decât modelul anterior, dar în lipsa lui, aceasta nu este uşor de remarcat.
Mai mulţi producători au mutat butonul de pornire pe latura smartphone-ului. HTC n-a făcut-o. Butonul de pe latura superioară s-a mutat în jumătatea dreaptă. Combinând asta cu lungimea de care am vorbit mai sus, el nu este uşor accesibil. Din fericire, HTC One M8 poate fi deblocat cu o serie întreagă de gesturi pe ecran, începând de la o atingere dublă, până la trecerea degetului dintr-o parte într-alta.
Ecranul lui One M8 arată foarte bine şi pare să aibă aceeaşi calitate ca a modelului precedent. Butoanele fizice de sub el au ajuns acum integrate în interfaţă. Cred că producătorul ar fi putut muta sigla de sub panou în altă parte. Difuzoarele puternice sunt şi ele prezente şi par să fie la fel de gălăgioase. Dacă prima iteraţie a lui One nu avea slot pentru card, One M8 vine cu două tăviţe laterale, una compatibilă microSD şi cealaltă pentru un nanoSIM.
Mi-a plăcut felul în care emiţătorul infraroşu a fost mascat cu banda de plastic negru de pe latura superioară. Nu ştiu însă dacă mutarea jack-ului audio pe latura de jos este o decizie bună. Avem aici un telefon destul de lung. Senzorii de prezenţă şi luminozitate din faţă se află acum lângă modulul foto. Ca o ironie, acesta are un senzor de 5 MP, o rezoluţie mai mare decât a celui UltraPixel de pe spate.
Şi pentru că am ajuns la camera foto principală a lui HTC One M8, trebuie să recunoaştem că mai avem de lucru pentru a ne da seama de benecficiile acestui sisteml. Cert este că aplicaţia foto nu permite realizarea unei fotografii dacă cea de-a doua cameră este acoperită. Încercările de-a refocaliza imaginile nu au dat, cel puţin până acum, rezultatele scontate. Atunci când sunt mai multe planuri, aplicaţia face neclare anumite zone, însă aceasta este o funcţie software ce poate fi implementată de orice producător.
Din punct de vedere al performanţelor, HTC One M8 se comportă exact ca un top de gamă. În testul complet veţi putea vedea scorurile din testele de performanţă. Navigarea prin interfaţă sau trecerea de la o aplicaţie la alta sunt extrem de fluente. Mai multe detalii despre acest smartphone premium veţi putea citi în curând pe Go4it.ro.