OnePlus 6 a fost în sfârşit anunţat în mod oficial după multe luni de zvonuri şi informaţii livrate de către companie puţin câte puţin. Ştiam deja că telefonul urma să ofere un display cu decupaj în partea de sus şi specificaţii de top, tot ce rămânea de confirmat fiind design-ul final şi particularităţile care să îl diferenţieze de concurenţă. Alături de OnePlus 6, producătorul chinez a anunţat şi o nouă pereche de căşti wireless numită „Bullets Wireless”, care va rivaliza Apple AirPods şi Google Pixel Buds.
Pentru început, OnePlus a prezentat căştile Bullets Wireless, care sunt o variantă nouă a căştilor in-ear Bullets pe care OnePlus le vindea deja. Acest model renunţă însă la mufa de conectare la telefon. Căştile sunt legate între ele printr-un cablu subţire, iar partea care stă pe gâtul utilizatorului este acoperită cu o suprafaţă cauciucată. Calburile sunt mai lungi decât ne-am fi aşteptat, iar în capete sunt integraţi magneţi.
Conectarea magneţilor opresc căştile automat, iar desprinderea le porneşte imediat. OnePlus laudă autonomia acestor căşti, dar şi capabilitatea de a se încărca rapid. 10 minute de încărcare asigură 5 ore de autonomie, iar încărcarea poate fi făcută cu orice cablu USB Type-C obişnuit. La capitolul performanţă, căştile ar trebui să ofere un sunet mai bun decât căştile concurente, întrucât sunetul este direcţionat direct spre exterior, fără pierderi pe parcurs.
Preţul este însă surprinzător, întrucât OnePlus vinde căştile Bullets Wireless la preţul de 69 de euro, la mai puţin de jumătate de preţ decât concurenţa. Acestea se lansează pe 5 iunie.
Telefonul OnePlus 6 este însă vedeta acestui show, acesta fiind conform CEO-ului Carl Pei telefonul cu „cea mai impresionantă listă de specificaţii tehnice de anul acesta”.
După cum era de aşteptat, avem de a face cu un smartphone cu ecran de 6,28” pe format 19:9 cu rezoluţie Full HD+, dimensiunile telefonului fiind aproape identice cu cele ale lui OnePlus 5T. La interior găsim un Snapdragon 845, în configuraţii cu 6 GB RAM, sau 8 GB RAM şi opţiuni de 64, 128 sau 256 GB stocare. Acumulatorul de 3.300 mAh beneficiază şi de încărcare rapidă, printre cele mai performante de pe piaţă.
Camera principală integrează doi senzori, unul de 20 şi unul de 16 megapixeli, senzorii folosiţi fiind produşi de Sony (IMX519 şi IMX376K). Pentru prima dată, camera de pe OnePlus este stabilizată atât electronic, cât şi optic. Sub aceasta, OnePlus 6 oferă şi un senzor de amprentă, care asigură o deblocare în doar 0,2 secunde.
Construcţia este realizată în totalitate din sticlă Gorilla 5 de la Corning, iar noul design asigură şi rezistenţă la apă (nu a fost menţionat un standard IPXX în care se încadrează). Ce nu s-a schimbat la OnePlus 6 este însă partea de jos, care oferă atât o mufă USB Type-C, cât şi un jack audio pentru căşti, în ciuda faptului că OnePlus vinde acum şi căşti wireless.
OnePlus a menţionat că a ales sticla pentru OnePlus 6 pentru că aceasta oferă transmisia undelor radio mult mai bună, fără să mai apeleze la metal + bande din plastic sau la ceramică. Conform OnePlus, modelul OnePlus 6 poate rezista la fel de bine la şocuri precum şi modelele precedente, cu spate metalic. Această teorie va fi cu siguranţă testată de către utilizatori.
În afară de modelul Mirror Black, compania va livra telefonul şi în variantele Midnight Black, cu spate din sticlă mat, cât şi o variantă albă „Silk White” care va fi limitată. Aceasta din urmă va avea şi ramă metalică de culoare aurie.
La capitolul software, telefonul va integra o interfaţă bazată pe gesturi, dar şi opţiunea de a beneficia de vechile butoane virtuale de pe ecran. OnePlus s-a concentrat pe optimizarea sistemului proprietar OxygenOS pentru viteză, lucru care se vede chiar şi în încărcarea rapidă, care oferă o zi de utilizare în doar jumătate de oră de încărcare. De asemenea, deblocarea prin recunoaştere facială va fi cea mai rapidă de pe piaţă, la numai 0,4 secunde.
OnePlus 6 este de asemenea unul dintre primele dispozitive compatibile cu Android P, software-ul în variantă „Developer Preview” urmând a fi disponibil la doar câteva zile după lansarea telefonului, pentru cei care vor să îl testeze.
Pentru gameri, OnePlus a modificat şi modul în care funcţioneaza Gaming Mode, care înainte doar bloca notificările. Acesta accelerează jocurile, redirecţionând toate resursele sistemului către jocuri.
La capitolul foto, OnePlus adaugă noi efecte pentru modul portret, precum forma luminilor din fundal, cât şi posibilitatea de a filma un minut în slow-motion şi de a selecta apoi părţile pe care doreşti să le încetineşti, spre diferenţă de cele 0,2 secunde pe care le oferă concurenţa.
OnePlus 6 va fi disponibil în Midnight Black şi Mirror Black pe data de 22 mai, în timp ce versiunea Silk White se lansează pe 5 iunie. Preţul de pornire este de 519 euro pentru varianta de bază, 569 pentru configuraţia de 8 GB + 128 GB şi 619 euro pentru varianta de top.