Cursa pentru telefonul cu display fără margini începe să aducă de la sine o serie de dispozitive foarte interesante. După Xiaomi Mi Mix, Essential Phone, iPhone X şi clonele sale şi Vivo NEX, OPPO este următorul concurent care încearcă să spună ceva referitor la acest subiect. Rezultatul ultimelor luni de design este Find X, un smartphone cu ecran fără breton, cu o construcţie premium din sticlă, deblocare prin recunoaştere facială şi un sistem slider mecanic foarte interesant.
OPPO Find X este alături de Vivo NEX printre puţinele smartphone-uri care se laudă cu un ecran complet, hardware de top, construcţie premium şi un design care îl scoate în evidenţă în marea de dispozitive similare la exterior. Desigur, telefonul are în continuare puţină ramă în partea de jos a display-ului, acolo unde sunt poziţionaţi intern circuitele electrice, tehnologia de curbare la capete fiind indisponibilă momentan pentru alti producător în afară de Apple.
Noul model Find X de la OPPO reuşeşte să integreze într-un corp realizat sub formă de sandviş de sticlă curbată (ecranul este foarte similar cu cel de pe modelele Samsung la margini) o configuraţie de top, comparabilă cu cea a concurenţilor. Vorbim despre un ecran OLED de 6,4” cu rezoluţie Full HD+, chipset Snapdragon 845 de la Qualcomm, 8 GB memorie RAM, 256 GB spaţiu de stocare internă, un acumulator de 3.730 mAh şi un sistem dual-camera pe partea din spate. Acesta din urmă beneficiază de o configuraţie 16 + 20 megapixeli şi este ascuns atunci când nu este folosit de partea glisantă a telefonului.
De fapt, aceasta este marea atracţie a lui Find X, întrucât este o componentă cum nu am mai văzut până acum. Aceasta se ridică câţiva milimetri în partea de sus a telefonului şi scoate la iveală câteva elemente, pe lângă camera de pe spate. Vorbim astfel despre şi camera frontală de 25 megapixeli, despre senzorul de detectare a feţei 3D (similar cu cel de pe iPhone X) şi despre un difuzor. OPPO spune că acest sistem se activează atunci când este necesar automat în doar 0,5 secunde.
Întrucât avem de a face cu recunoaştere facială avansată, precum în cazul iPhone X, un senzor de amprentă nu a fost implementat, nici pe spate, nici sub display. Câteva dezavantaje faţă de concurenţă ar fi lipsa încărcării wireless şi lipsa rezistenţei la apă, însă era de aşteptat ca aceasta din urmă să lipsească pe un telefon cu o componentă mare care se mişcă şi este activată de motoraşe.
La capitolul software, OPPO Find X beneficiază de Color OS, varianta personalizată a companiei de Android 8.1 Oreo, care oferă o interfaţă hibrid între ceea ce oferă Samsung şi Apple pe dispozitivele companiilor lor.
Spre diferenţă de alte modele de top de la OPPO, care au rămas exclusive pieţei din China, compania plănuieşte să lanseze Find X şi în Statele Unite şi Europa, inclusiv în ofertele operatorilor. Mai mult, preţul telefonului ar trebui să fie mai mic decât cel al modelelor de top ale producătorilor consacraţi pe aceste pieţe, în ciuda inovaţiilor tehnologice integrate.
Detalii complete despre OPPO Find X puteţi găsi în clipul de mai sus, sau pe site-ul The Verge, unde au fost publicate primele detalii despre acesta.