Samsung brevetează un telefon de tip „evantai” cu 3 display-uri

30.07.2019
Samsung brevetează un telefon de tip „evantai” cu 3 display-uri

Samsung obişnuia să inoveze constant pe piaţa de smartphone-uri, însă în ultimii câţiva ani a ales o strategie iterativă, care aduce îmbunătăţiri mici la fiecare versiune nouă. Galaxy Fold este probabil cel mai „diferit” smartphone al său de top din ultimii 4-5 ani, adoptând un nou format cu display pliabil. Totuşi, compania nu a renunţat la inovaţie, un nou brevet care a ieşit la suprafaţă sugerând că ia în considerare şi lansarea de dispozitive mobile cu mai multe ecrane, unul chiar în formă de evantai.

LetsGoDigital a scos la iveală un brevet înregistrat de Samsung pentru un telefon mobil cu trei ecrane, care poate fi folosit în mai multe moduri. Ecranele sunt suprapuse, iar pentru a le accesa pe cele două care sunt „ascunse”, acestea trebuie rotite în jurul axei de jos a dispozitivului, asemeni unui evantai. Brevetul prezintă modul de utilizare „clasic”, cu un ecran, cu două ecrane, unul sus şi unul jos şi cu trei ecrane, cate unul orientat la 90 de grade faţă de celălalt.

Acesta din urmă este de departe cel mai ciudat fiind greu de imaginat un scenariu în care ai avea nevoie de trei ecrane orientate în acest mod. Desigur, existenţa mai multor ecrane permite rularea mai multor aplicaţii în paralel, însă niciunul dintre cazurile de utilizare nu par obligatoriu confortabile. De exemplu, în cazul în care foloseşti un singur display, dispozitivul este foarte gros, pentru că trebuie să ascundă sub acesta alte două ecrane. Atunci când foloseşti telefonul cu două ecrane dispuse opus pe verticală, nu poţi folosi decât câte unul odată.

Cel mai probabil, Samsung nu va folosi acest design pentru a lansa un smartphone în viitorul apropiat, însă este clar că există persoane în cadrul diviziei sale de design care se gândeşte şi la modele mai „ciudate”, care ar putea aduce ceva nou pe piaţă, în contrast cu modelele foarte similare între ele din ultimii ani. Totuşi, astfel concepte sunt destul de departe de a fi practice. Tehnologia care permite realizarea unui astfel de design, dacă într-adevăr există (Samsung nu trebuie să poată face un astfel de dispozitiv pentru a putea breveta design-ul), ar putea fi folosită pentru dezvoltarea altor smartphone-uri care ar putea rezolva anumite probleme în utilizarea smartphone-urilor din prezent.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult