Snapdragon 810 a fost un pas în spate faţă de excelentele procesoare din seria 800 de la Qualcomm din trecut. Deşi în termeni de performanţă brută 810 este unul dintre cele mai puternice procesoare pentru mobile de pe piaţă, acesta se încălzeşte foarte mult şi duce la limitarea frecvenţei de funcţionare. Se pare însă că nici Snapdragon 820 nu este lipsit de astfel de probleme, cele mai noi informaţii sugerând modificări faţă de modelul iniţial.
În cazul lui 810, Samsung a renunţat complet la utilizarea procesorului odată ce au fost descoperite problemele de supraîncălzire. Pentru 820, compania pare să fie interesată să ajute Qualcomm pentru a îmbunătăţi chipset-ul. Unul dintre motivele pentru care Samsung oferă o mână de ajutor este faptul că acesta a fost realizat folosind procesul de fabricaţie FinFET pe 14nm. Snapdragon 820 este în acest moment dezvoltat în fabricile Samsung, iar succesul acestui chipset va aduce profit ridicat şi pentru compania coreană.
Un alt motiv ar putea fi faptul că Samsung are nevoie de procesoare Snapdragon 820 care să ruleze în parametri optimi pentru integrarea în Galaxy S7. În cazul în care compania ar renunţa din nou la chipset-uri Qualcomm în favoarea Exynos, producţia noului flagship ar putea fi limitată. Eforturile Samsung sunt momentan orientate către o testare mai riguroasă a modelelor care ies din fabrică şi încercarea de a optimiza procesul de fabricaţie pentru a oferi mai multe unităţi care să se încadreze în standarde.
Qualcomm nu îşi permite să lanseze pe piaţă încă un procesor high-end cu probleme. În luna iulie, după lansarea lui Snapdragon 810, compania a fost nevoită să renunţe la 15% din angajaţi, întrucât valoarea companiei a scăzut semnificativ odată cu dezamăgirea investitorilor. Mai sunt câteva luni până când vom vedea primele dispozitive bazate pe Snapdragon 820, însă aceste zvonuri nu sunt tocmai îmbucurătoare.