După lansarea fiecărei generaţii a telefonului iPhone, nu a trecut prea multă vreme până la apariţia zvonurilor referitoare la modelul care va urma. Cum primăvara a sosit, iar de la lansarea modelului iPhone 5 a trecut deja jumătate de an, este timpul zvonurilor despre paşii pe care-i va face Apple în acest an.
Conform Digitimes, viitorul model de iPhone va fi doar o actualizare a generaţiei actuale, ceea ce cu greu s-ar putea numi o surpriză. Exceptând cazul modelului original iPhone din 2007, Apple a urmat ulterior un ciclu de dezvoltare de 2 ani, lansând iniţial un produs cu un design nou şi îmbunătăţindu-l în anul următor. Aşa a fost cazul perechilor iPhone 3G şi iPhone 3GS sau iPhone 4 şi iPhone 4S, deci este de aşteptat ca Apple să urmeze acelaşi ciclu de dezvoltare.
Informaţiile Digitimes, care s-au dovedit a nu fi întotdeauna cele mai exacte, afirmă că furnizorii Apple vor începe să livreze primele tranşe de componente începând cu luna mai, lansarea viitorului iPhone 5S urmând să aibă loc undeva în cursul celui de-al treilea trimestru. Această perioadă ar putea însemna la fel de bine că lansarea va avea loc în cursul lunii septembrie, cum s-a întâmplat în 2012, dar şi faptul că este posibil ca Apple să devanseze lansarea în iunie pentru a contraataca asaltul rivalului Samsung şi al celorlalţi producători de telefoane Android.
Sursele afirmă că iPhone 5S va păstra dimensiunea ecranului şi designul generaţiei actuale, însă vorbesc despre o îmbunătăţire a caracteristicilor hardware şi a camerei foto. Aici lucrurile devin mai interesante, deoarece zvonul că Apple a definitivat viitorul procesor A7 tocmai au ieşit la iveală acum câteva zile.
Spre deosebire de design, care a făcut un salt din doi în doi ani, platforma hardware folosită de Apple a fost îmbunătăţită la fiecare generaţie. Saltul la procesorul A7 ar fi unul aşteptat, însă, conform zvonurilor, acesta este conceput pentru un proces de fabricaţie pe 20 de nanometri. Nici Samsung şi nici TSMC nu vor fi capabile să livreze procesoare fabricate în această tehnologie mai devreme de sfârşitul anului în curs, iar posibilul nou partener Intel nu are decât fabrici pentru 22 nm. În acelaşi timp este posibil ca acestă infromaţie să fie greşită iar A7 să poata fi fabricat şi pe 28 sau 22 nanometri, caz în care există deja unităţi de producţie disponibile.
Mai plauzibilă în acest moment este însă lansarea unei versiuni mai rapide a generaţiei A6 prin trecerea de la procesul curent de fabricaţie pe 32 nm la cel pe 28 nm într-una din fabricile celor trei producători menţionaţi.
Actualizările camerei foto sunt neclare, Apple putând opta la fel de bine pentru îmbunătăţirea prestaţiei camerei foto cu un stabilizator optic, aşa cum au procedat alţii, sau pentru banala creştere a rezoluţiei, aşa cum afirmă sursele Digitimes.
Mai multe detalii vom afla însă, cu certitudine, odată cu începutul verii.