YotaPhone 2 Review

08.01.2015
YotaPhone 2 Review
Prezentare

Smartphone cu două ecrane touch, dispuse pe faţa şi spatele carcasei, YotaPhone 2 aduce un binevenit suflu de prospeţime în piaţa telefoanelor cu Android. Momentan singurul dispozitiv care foloseşte acest design, YotaPhone 2 oferă acces facil la notificări şi funcţiile de bază, delegând anumite sarcini unui ecran secundar care nu trebuie oprit pentru economisirea bateriei.

YotaPhone 2

Privit din faţă, YotaPhone 2 pare un smartphone destul de banal, al cărui design aminteşte de telefoanele din seria Galaxy Nexus şi Galaxy S3. Lăsată fără logo-ul producătorului şi taste de navigare sub ecran, carcasa cu forme rotunjite este însă atent finisată, se aşază bine în palmă şi poate fi strecurată fără probleme în buzunare strimte. Totuşi, poate ar fi fost inspirată aplicarea unei texturi sau material aderent pe rama laterală, telefonul alunecând un pic prea uşor din palme atunci când este manevrat cu o singură mână. Scutul Gorilla Glass 3 aplicat peste ecranul frontal dă impresia unei construcţii solide, confirmată şi de carcasa din plastic care nu flexează şi nu trosneşte la apăsare. Tratamentul oleofobic şi antireflexii este de foarte bună calitate, degetele alunecând pe suprafaţa touch cu efort minim şi fără a lăsa urme de amprente greu de curăţat.

Designul atipic devine vizibil abia după ce întoarcem telefonul pentru a observa capacul din spate, înlocuit de un panou transparent cu finisaj mat sub care se ascunde un ecran E-ink cu suprafaţă generoasă, prevăzut cu propria interfaţă touch. Pentru a nu incomoda manevrarea telefonului, ecranul este uşor curbat către margini, luând forma carcasei îngustată pe lateral.

YotaPhone 2 - ecranul secundar

Având în vedere designul neconvenţional, faptul că YotaPhone 2 vine nu un acumulator nedetaşabil nu ar trebui să surprindă. În timp ce camera foto principală a rămas în locaţia tradiţională de pe spatele carcasei, difuzoarele au fost mutate pe latura inferioară lângă portul micro USB pentru a face loc ecranului E-Ink. Dispuse pe latura dreaptă a carcasei, butonul Power şi clapeta pentru volum sunt uşor de acţionat folosind degetul opozant, inclusiv dacă manevrăm telefonul cu o singură mână. Printr-un artificiu inspirat de design clapeta pentru volum dublează ca şi slot pentru cartelă nano-SIM, accesibil la introducerea unei cheiţe inclusă în pachetul cu accesorii. Pe latura superioară a carcasei mai găsim doar conectorul pentru căşti, cu mufă de tip jack 3.5mm.

Având în vedere complexitatea designului, YotaPhone 2 fiind un telefon cu două ecrane touch dispuse unul deasupra celuilalt, obţinerea unei carcase de numai 8.95 mm grosime şi greutate 145 grame este o realizare demnă de laude, cu atât mai mult după ce luăm în calcul complicaţiile date de folosirea unei platforme hardware al cărei procesor trebuie răcit corespunzător, respectiv includerea unui acumulator suficient de puternic pentru a nu compromite autonomia.

 

Părţi pozitive

Ecran OLED şi ecran E-ink secundar pentru notificări şi lectura cărţilor în forma electronic
32GB memorie internă
Autonomie bună

Părţi negative

Aplicarea comenzilor touch pe ecranul E-ink este greoaie
Fără slot microSD
Preţ piperat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult